Derince Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Demirkan’ın sosyal medya hesabı aracılığıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret içeren paylaşımlar yapması nedeniyle Derince Belediyesi CHP Meclis Üyeleri geçtiğimiz ay gerçekleşen mecliste önerge vererek Demirkan’a idari soruşturma açılmasını istemişlerdi. Ancak Derince Belediyesi Demirkan’a soruşturma açmamıştı. Bugün gerçekleşen Derince Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’na Demirkan’ın katılması üzerine CHP’li Meclis üyeleri tepki göstererek toplantıyı terk etti.


TARAFSIZ HİZMET VERMELERİ GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ


Toplantıyı terk ettikten sonra CHP Derince İlçe Binası’nda basın açıklaması yapan CHP Derince Meclis Üyeleri  07.06. 2022 tarihinde yapılan meclis toplantısında Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ahlaksız Kültür Müdürüne sahip çıkmaya devam etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Derince Belediye Meclis üyeleri olarak siyasette özen göstermemiz gereken değerler olduğunu biliyoruz. Kamu kurumlarının tüm yurttaşlarımızın olduğunu, kamu görevlilerinin tarafsız olarak tüm yurttaşlarımıza hizmet vermesi gerektiğini de biliyoruz. Derince Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Demirkan’ın sosyal medya hesaplarından Genel Bakanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel hakkında hayasızca yorumları ve paylaşımları kamuoyunca bilinmekteydi.

HAKARETLERDEN MEMNUN İZLENİMİ OLUŞTURDU

Bu olay açık ve net ortada iken Hüseyin Demirkan hakkında henüz hiçbir işlem yapılmamıştır. Bu hakaretlerle Derince’de ikamet eden ve bizlere partimize oy vermiş seçmenlerimiz rencide edilmiş ve hakarete uğramış olması bir kenara Derince Belediyesi yönetim kadroları da bu duruma seyirci kalmış ve göz yummuştur. Bu tavır yapılan hakaret dolu bu paylaşımlardan memnun olduğu izlenimi oluşturmuştur. Bu gerekçeden dolayı Derince Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak meclis toplantısı devam ederken, idari soruşturma başlatılan Kültür Müdürü toplantı salonuna gelmesi üzerine, tarafımızca Meclis Başkanı tarafından dışarı çıkartılması istenmiş ancak Zeki Aygün’ün sahip çıkması sonrasında protesto edilerek meclis salonu terk edilmiştir. Kamoyunun bilgisine sunarız.”