İzmit Belediyesi, 28 Haziran İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü etkinlikleriyle İzmitlilere unutulmaz bir hafta yaşatacak. Bu kapsamda edebiyatseverleri İzmit Kitap Günleri’nde bir araya getirecek olan İzmit Belediyesi öncülüğüyle 3 gün boyunca İzmit Kent Meydanı’nda sevilen yazarlar söyleşi gerçekleştirecek.  24-25-26 Haziran tarihlerinde İzmit Kent Meydanı’nda devam edecek olan İzmit Kitap Günleri’nin açılışı bugün gerçekleşti. Üç gün sürecek ve 60’ın üzerinde yazarın katıldığı etkinlikte söyleşiler, imza günleri ve müzik dinletileri gerçekleşecek.

“TEK BAŞINA OLMAZ”

Yazar ile şairlerin katıldığı açılış programında konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit Belediyesi olarak kültüre, sanata ve edebiyata önem verdiğimizi dilimiz döndüğünce belirtiyoruz. Bu çalışmalar tek başına olmaz. Dayanışma ve birlik olunca daha kıymetli olur. Bugün başlangıcını yaptığımız ve geleneksel hale getirmek istediğimiz kitap günlerimizde dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyorum. Dayanışmamız daim olsun.

’41 MARKA 41 YAZAR’

Yerel şair ile yazarlarımıza destek olmak ve onları kentimiz ile buluşturmak için ‘41 marka 41 yazar’ sloganı ile yola çıkarak İzmit Kitap Günleri’nin ilkini gerçekleştiriyoruz.  Her yıl düzenlemek istediğimiz İzmit Kitap Günleri’nde İzmitli vatandaşlarımızın ve yazarlarımızın keyif alabileceği bir organizasyon düzenlemek istedik. Bu kente gönül vermiş şair ve yazarlarımızın eserlerinin hem tanıtımının hem de satışının yapılabileceği İzmit Kitap Günleri ile bir destek de biz verelim dedik. Bugünden itibaren kıymetli söyleşilerimiz ve yazarlarmız halkımız ile buluşacak” dedi.

“İVME KAZANDIRILDI”

Hürriyet’in ardından konuşan Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği (KOŞYAD) Başkanı Taylan Katak, “Son zamanlarda İzmit’te kültür, sanat ve edebiyat adına güzel şeyler yaşanıyor. Bu kentin bileşenleri başarılı faaliyetlere imza atıyor. Geçtiğimiz haftalarda kitap keyfimde 12 yazar bir etkinlik gerçekleştirdi. Bu etkinlik kentte ezberleri bozdu. İzmit’in kültür ve sanat hayatına ivme kazandırıldı. İzmit Belediyemiz tarafından hayata geçirilen Ruşen Hakkı anısına geçirilen Şiir ve Edebiyat evinin açılışını gerçekleştirdik. Kentimizin edebiyat hayatı için bir mihenk taşıydı. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kentimizdeki sanat kuruluşları bir araya gelerek bu etkinlikere katkı sundular. Birliğin olduğu yerde her zaman güç vardır. Yerel yönetimlerin desteğini alarak bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini istiyoruz” dedi.