Mehmet Ali Paşa bölgesinde trafiğin en çok tıkandığı noktada yer alan cami, yolun içinde kaldığı için Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Kamulaştırmanın tamamlanması ile birlikte Kocaeli 6. Asliye Hukuk mahkemesine yatırılan 20 milyon 500 bin lira bedelin ardından yıkım ihalesi için gün belirlendi. Büyükşehir Belediyesi encümen toplantısında alınan karar ile Mehmet Ali Paşa 6 Temmuz’da gerçekleştirilecek ihalenin ardından caminin yıkım işlemi gerçekleşecek.

“YEŞİL ALANLAR ÖNCELİĞİMİZ”

Yeni caminin inşaatı hakkında konuşan Mehmet Ali Paşa Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cemil Kanpara, “Cami inşaatının şu anda yüzde 80’i tamamlandı. 3 ay sonra ilk etabın bitmesini bekliyoruz. Daha sonra 2’inci etap dediğimiz bölüm başlayacak. 2’inci etapta otopark, yeşil alanlar, kavşat düzenlemesini yapacak. İzmit’e ve Mehmet Ali Paşa mahallemize örnek bir cami olması için elimizden geleni yapıyoruz. Güzel bir cami ve kent meydanı yapacağız. Yeşil alanlar önceliğimiz. 6-7 ay içerisinde bu etabında tamamlanmasını bekliyoruz. 6 Temmuz’daki yıkım ihalesinin ardından sürecin hızlanacağını düşünüyorum” dedi.

İHALE 6 TEMMUZ’DA

Encümende alınan ihale gün tarihi ile birlikte 6 Temmuz’da saat 11.00’de yıkım ihalesi yapılacak. Hurda karşılığı yapılacak olan ihalede, ihaleyi alacak olan firma camii yıkıp hurdalarını alacak, molozları alacak ve üzerine de Büyükşehir’e belirlenen muhammen bedel üzerinden para ödeyecek.