18 yıldır avukatlık yapan Avukat ve Arabulucu Aysun Torun, Baro başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Torun açıklamasında, "Avukatlık mesleğini, yaklaşık 18 yıldır mensubu olmaktan gurur duyduğum Kocaeli Barosu çatısı altında severek icra etmekteyim. Çok adaylı seçimlerin demokrasinin güzelliği olduğu bilinciyle , seçim sürecinde demokrasi şöleni yaşamak ve yaşatmak adına;  çağdaş, seviyeli ve mesleğin onuruna yakışır bir seçim süreci geçmesi temennisi ile 37. Olağan Genel Kurulunda Kocaeli Barosu Başkanlığına adaylığımı açıklamaktan onur duyarım. Değerli meslektaşlarım, hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı ilkelerine olan inancım ile insan haklarını temel alan, düşünce özgürlüğünü savunan, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, hukuk devleti anlayışı içerisinde demokratik ve çok sesli bir baro yönetimi olması gerektiği düşüncesi ile hizmet sunmak amacıyla bu göreve talip oldum.

"CÜBBEMİZE SAHİP ÇIKMAK ADINA KARŞINIZDAYIM"

Avukatların takım tutar gibi gruplaşmadığı, hiçbir siyasi parti ya da düşüncenin arka bahçesi gibi hareket etmeyen, birlikte ve şeffaf yönetilen bir baro hayaliyle savunmayı savunmasız bırakmamak  adına bu yola çıkmış bulunmaktayım. Anayasa’nın 36.maddesinde düzenlenen hak arama hürriyetinin ve yurttaşın bu yolda ki gerçek temsilcisi ve savunucusu olduğumuz ; baroların da bunun güvencesi olduğu bilinci ile hareket etme gayesindeyim. Değerli meslektaşlarım, Hepimiz, adaletin toplumsal yaşamın en önemli yapı taşı olduğu bilinciyle mesleğimizin itibarını koruyarak görevimizi en iyi şekilde icra etme çabasındayız. Bu bağlamda, evrensel hukuk ilkelerine, ülkemize ve cübbemize sahip çıkmak adına karşınızdayım.

"CANDEMİR'İN YAKIĞI MEŞALEYİ DEVAM ETTİRMEK..."

Meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlar tahammül edilmez boyutlara ulaşmıştır. Mesleğini icra ederken saldırıya uğrayan, öldürülen meslektaşlarımıza maalesef her gün bir yenisi eklenmektedir. Bunun yanında ekonomik sebeplerle intihar eden meslektaşlarımızla ilgili haberleri de sürekli duymaktayız. Mesleğe yeni katılan genç meslektaşlarımızın gerek  iş bulma ve gerekse ofis açma konusunda yaşadıkları sorunlar hepimiz tarafından görülmektedir. Tüm bu sorunlar karşısında siyaset yapmaya değil, çalışmaya ve çözüm üretmeye, bir siyasi ideolojik yapının taraftarı veya karşıtı olmadan,  mesleğin hak ettiği imkan ve değere ulaştırılmasında katkı sağlamaya adayım. Kocaeli Barosu tarihindeki 32 baro başkanından sonuncusu olan ilk ve tek kadın Baro Başkanımız Sn. Bahar Gültekin Candemir’in yaktığı meşaleyi devam ettirmek; kadının toplumsal yaşamdaki gücünü ve değerini göstermek gayesindeyim.   

"ÇÖZÜM ODAKLI BARO YÖNETİMİ"

Meslektaşlarımızın yaşadığı genel zorlukların yanı sıra özelde kadın avukatların ve genç avukatların birçok farklı sorunu olduğunun bilinci ile katılımcı ve mücadeleci, tartışan,  üreten, çok sesli ve çözüm odaklı bir baro yönetim anlayışı için başkanlığa adayım. Değerli Meslektaşlarım; Mesleğimizin onuru ve saygınlığını korumak; mesleğimizin yaşadığı sorunlara birlikte çözüm üretmek ve hiçbir meslektaşımızın yalnız ve savunmasız kalmadığı bir baro çatısı altında ‘’BARO AVUKAT İÇİNDİR ‘’ anlayışıyla hareket edeceğimi bildirerek, desteklerinizi bekliyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum."