Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında, ihtiyaç fazlası özel halk otobüslerinin trafikten çekilerek yerine 500 P plakalı servis verilmesine yönelik madde mecliste kabul edilmişti. Seferden çekilecek otobüslerin yerine dağıtılacak olan P plaka ile ilgili sabah saatlerinde UKOME'de yapılan toplantı sonrası arbede yaşandı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda yaşanan arbedenin ardından servisçiler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi binasına yürüyüşe geçti.

ARBEDE YAŞANDI

Büyükşehir Belediyesi önünde çok sayıda zabıta tarafından önlem alındı. Öte yandan belediye önüne çevik kuvvet ekipleri de sevk edildi. Salim Dervişoğlu Caddesi’nde trafiğin kapanması üzerine çevik kuvvet ekipleri tarafından servisçilere biber gazlı müdahale gerçekleştirildi. Servisçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile görüşmek istediklerini belirtti. Yaşanan arbedenin ardından Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Şenol İkizek ve yönetimi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ile görüşmek üzere belediye binasına geçti.

“YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Gündoğdu, basına kapalı olarak gerçekleştirilen 1 saate yakın görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “Servisçiler yönetimiyle daha önce çok kez bir araya geldik” diyen Gündoğdu, “Meclis kararına itirazları var. İtirazlarının notlarını aldık. Dersimize çalışacağız. Bundan sonra daha çok bir araya geleceğiz. Taraflardan, temsilcilerden oluşan komisyon ile görüşmelerimizi yapacağız. O komisyona da ben başkanlık edeceğim. Servisçilerimizin birçok sıkıntılarını öğrenmiş olduk. O sıkıntılarda da yardımcı olmaya çalışacağız.

“TEK TEK NOT ALDIM”

İnşallah uzlaşmacı bir süreçte yolumuza devam edeceğiz. Servisçiler Odası esnafımızı asla üzmek istemeyiz. Onlar bizim esnafımız, karşı taraf diye nitelendirdikleri de bizim esnafımız. Bütün taraflar bir araya geleceğiz. Kim, ne gündeme getirirse ayrıntılı olarak tartışılacak. Oradaki kararlara göre süreç devam edecek. Esnaflarımızın serzenişlerini tek tek not aldım. İnşallah hayırlara vesile olur. Dışarıya yansıdığı gibi herhangi bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

“45 DAKİKALIK TOPLANTI YAPTIK”

Ardından söz alan Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Şenol İkizek, “Görüşmeleri yaptık. Şu anda ilerleyen süreçlerde de esnafımızın faydasına olacak cevapların başkanımızla birlikte kararları alınacak. Bu kararları esnafımıza duyuracağız” dedi. İkizek ve Gündoğdu makam odasındaki açıklamanın ardından belediye binası önüne giderek burada servisçilere de bir açıklama yaptı. Gündoğdu yaptığı konuşmada, “Büyükşehir belediyesi olarak biz bir işlem yaptık bu da meclis kararına bağlandı. Yaklaşık 45 dakikalık toplantı yaptık. Burada sizin serzenişlerinizi, şikayetlerinizi bana ilettiler. Biz de kendi görüşlerimizi onlara ilettik. Bu süreci beraber tamamlayalım dedik. bütün tarafların olduğu bir komisyon kuralım, süreci beraber takip edelim, sizin itiraz ettiğiniz noktalarda diğer tarafların da düşüncelerini alalım, hep beraber altına imza atalım hep beraber yolumuza devam edelim dedik.

“İMZAMIZI ATIP DEVAM EDELİM”

Bundan sonra Şenol Bey’in rızasının olmadığı fakat bizim de taleplerimizin dikkate alındığı bir ortam oluşturalım ve altına imzamızı atıp devam edelim. Çünkü sizlerle diğer esnaf arasında Büyükşehir Belediyesi açısından sizin farklı olduğunuz, ekmek paranıza yönelik endişeye sevk edilecek hiçbir durum söz konusu değil. Başkanımız ile siz gelmeden önce görüştüm. Bu işin çözülmesini, uzlaşmacı tavır ile yola devam edilmesini bizlere salık verdi. Bir yol haritası çizdik. Bundan sonra servisçiler odasının onayıyla ve imzasıyla yolumuza devam edeceğiz. Sizin birçok sorunlarınız var. Biz esnafın aleyhine olacak hiçbir şeye geçit vermeyiz” dedi.

“HABERİNİZ OLACAK”

Ardından servisçilere seslenen İkizek ise, “Görüştük ve görüşmelerimiz devam edecek. Tüm olumlu-olumsuz olacak gelişmelerden haberiniz olacak. Sizin bilginiz olmayan hiçbir şeyin altına ben imza atmam. 500 P plaka kararı yeniden görüşülecek” dedi. Konuşmanın ardından servişçiler belediye önünden ayrıldı.