CHP  Derince İlçe Başkanı Elvan Sarım, istifa etmeyen yönetim kurulu üyeleri Gündüz Başer, Kardelen Beytaş, Berkan Kutay Karahasan, Fatih Bükülmez, Caner Yeni, Binnaz Kılavuz ve Süleyman Karadaş ile birlikte şu açıklamayı yaptı:

İLÇEMİZDEKİ KİRLİ YAPILAR

“Basına ve kamuoyuna; Değerli basın mensupları ve Kıymetli Cumhuriyet Halk Partisi emekçileri;
2020 İlçe Kongresinde göreve gelen yönetim olarak 2 yıldır ülkemizin dönüşümü ve ülke halklarının yoksulluğuyla mücadele için görev üstlenip Derince’nin gelişimi adına çalışma yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Geçmişten bu yana CHP örgütünün onurlu mücadelesine engel olmaya çalışan yapılarla mücadele etmek biz CHP kadrolarının ilk vazifelerindendir. Gelecek seçimlerin kazanılabileceği görüntüsü, il ve İlçemizde var olan kirli yapıları tekrar harekete geçirmiştir.

PARTİM ADINA UTANÇ VERİCİ

Kendi geleceklerini ve çıkarlarını düşünen bu yapılar partimize zarar vermeye devam etmektedir.
Yönetimimizin içinden oy birliğiyle başkan seçildiğim günden bu yana çalışmalarını sürdüren ilçe başkanı olarak bu açıklamayı yapmak konusunda içinde bulunduğum durumu ve partim adına utanç duyduğumu belirterek asıl sözlerime başlıyorum.

AĞIR SÜREÇLERDEN GEÇTİM

Eşimin ölümden döndüğü, bir dizi ameliyattan geçtiği ve sonucunda 5 buçuk aylık bebeğimizi toprağa verdiğim ağır süreçlerden geçtim. Hastanede olmak zorunda kaldığım bu süreçte yönetim kurulumun izniyle ilçe başkan vekilliğini 15 günlüğüne ilçe sekreterimize bıraktım. Her insan için çok büyük bir sınav olan bu süreçlerden geçerken yol arkadaşım dediğim insanların küçük hesaplar ile yönetimi düşürmek adına çabalamalarını öğrenince üzüntüm arttı. Babamın yoğun bakıma alındığı gün de ilçe başkanlığımıza istifa dilekçelerini ulaştırdılar.

İSTİFALARI KABUL EDİYORUM

Her ne kadar verilen bu istifa dilekçeleri tüzüğün öngördüğü usullerle teslim edilmemiş ve esasında yönetimimizi düşürmeye kabil olmasa da Partimizin demokrasi ve vefa duygusuyla bağdaşmayan bu fırsatçı anlayışın yönetim kademesinde olmaması adına istifalarını memnuniyetle kabul ediyoruz. Bu yapılan ne siyasi ahlaka ne de insani değerlere sığmamaktadır. Bizler menfaatsiz, onurlu ve ahlaki mücadelemizi sürdürerek emeğin yanında yer almaya devam edeceğiz. Yapılan bu haksızlığı tüm açıklığıyla dile getirdiğimizi samimiyetle bildirerek süreci ilçe kongre delegelerimizin değerli takdirlerine bırakıyoruz.”