Tablodaki diğer verilere göre koronavirüste toplam vaka sayısı 16 milyon 295 bin 817 olurken pandeminin başlamasından bu yana koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 99 bin 678 olarak belirlendi.

PEHLEVAN’DAN AŞI UYARISI

Artışa geçen vaka sayılarının ardından Kocaeli’deki durumu değerlendiren İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’de vaka sayılarının düşüse geçtiğini belirterek, aşı, maske ve test konusunda Kocaelili vatandaslara uyarılarda bulundu. Pehlevan, “Kocaeli de vaka sayıları düşüyor. Koronavirüs şüphesiyle polikliniklere başvuran ve ardından teste yönlendirilen hastalarımız var. Fakat genel anlamda hastanelerde bir yoğunluk söz konusu değil. Aşı konusuna ayrıca dikkat çekmek istiyorum. Vatandaşlarımız hatırlatma dozlarını mutlaka yaptırsın. Eksik aşısı olanlar aşılarını tamamlasın. Pandeminin başından itibaren aşı konusuna dikkat çektik. Bu hastalıkta hala en önemli koruyucu etken aşı” dedi.

“KENDİSİNDEN ŞÜPHELENEN TEST YAPTIRSIN”

Kendilerinde hastalık belirtisi hissedenlerin bir sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini belirten Pehlevan, “Koronavirüse yakalandığını düşünen ve bu konuda şüphe duyan vatandaşlarımız daha fazla dikkatli olmalı ve hastanelere ulaşırken maske takmaları toplum sağlığı açısından çok önemli. Kronik hastalığı olanlar ve belirli bir yaş üzerindeki vatandaşlarımız mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak dursun.  Kalabalık ortamlara girmeleri gerektiği durumlarda ya da toplu taşıma araçlarında maske kullanımına özellikle dikkat etsin. Bilindiği üzere maske yasağı şu anda bulunmuyor. Fakat vatandaşlarımız kronik hastalıkları bulunmasa dahi eğer bir koronavirüs şüphesi taşıyorlarsa vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvursunlar” ifadelerini kullandı.