Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 23 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında uzun zamandır gündemi meşgul eden ve mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan İzmit Hazıhızır Mahallesi’nde bulunan toplam 5 bin 478 metrekarelik Cumhuriyet Parkı’nda İzmit Belediyesi’nin proje yapması için protokol yapma yetkisi oy birliği ile kabul edildi. Bu kapsamda  Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Parkı’nın İzmit Belediyesi’ne devredilmek üzere İzmit Belediyesi ile protokol imzalayacak.

 “MECLİS ÜYELERİMİZ İLE KONUŞTUK”

Meclis toplantısında Cumhuriyet Parkı ile ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, “Cumhuriyet Parkı ile ilgili dün bir gelişme daha yaşandı. CHP’den Hakan Tanta, İYİ Parti’den ise Fevzi Canbaz ile Nurettin Bulut randevu isteyip bana geldiler. CHP İl Başkanı Harun Yıldız ve İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız’ın selamlarını iletip onların talimatıyla yanıma geldiklerini söylediler. Kanunun 75/d maddesi kapsamında bir devir yapılabileceğini ve projenin gerçekleştirilebileceğini söyledim. Bu gündem maddesini de meclise ekledik.

“PROTOKOL İMZALAYALIM PROJENİZİ YAPIN”

Alacağımız karar bugün bu taşınmazın 75/d kapsamında en başından söylediğimiz usulle devredilmesi gerektiğini söyledik. Siz bana bu yetkiyi verdiğinizde meclis kararına İzmit Belediyesi’ne ileteceğim. Siz de kararınızı mecliste alın ve protokol imzalayalım, projenizi yapın diyeceğiz. Meclisten bu taşınmazın 75/d kapsamında devrinin yetkisini istemek üzere oylatacağım” dedi

 “HEPİMİZ BU KENTTE YAŞIYORUZ”

Büyükakın’ın ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Hakan Tanta ise konuyla ilgili söz alarak “Daha önce Vali Bey ve il başkanı Mehmet Ellibeş ile de istişarede bulunmuştuk. İl başkanlarımız kentte gerginlik ve kavga istemiyor. Kentin huzura ihtiyacı olduğunu bu konu da hukuk çerçevesinde Cumhuriyet Parkı’nın İzmit Belediyesi’ne devredilmesiyle ilgili sizden bir talepte bulundu. Siz de görüşlerini belirttiniz. Hepimiz aynı kentte yaşıyoruz ve bu kent için hizmet ediyoruz. Önemli olan bu tip sorunlarda diyalog yollarını kapatmamaktır” diye konuştu.

 “BİRLİK VE BERABERLİK OLMALI”

Tanta’nın ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Fevzi Canbaz, “Kocaeli hepimizin. Anlattıklarınıza aynen katılıyorum. Kocaeli’de birlik ve beraberlik olması en önemlisi. Bu konuda şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.