İl Başkanı Adem Koç’u eleştirerek yöntemiyle birlikte istifa eden DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanı Çağrı Çakıcı, il başkan adayı olacağını duyurdu. Çakıcı’nın basın açıklaması şöyle:

‘KİŞİSEL HEDEFLER VAR’

28.08.2022 tarihinde Demokrasi ve Atılım Partisi Kocaeli İl Yönetiminin parti tüzüğümüze aykırı tutum ve davranışları neticesinde İzmit İlçe Yönetimi olarak istifamızı kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu  bir haftalık süreçte İzmit İlçe Teşkilatı olarak yaptığımız istişareler ve görüşmeler neticesinde İl Yönetiminin parti tüzüğümüze aykırı davranışlarının devam etmesi ve bu anlayışın değişmeyeceği kanaatinin hasıl olması nedeniyle ilçe yönetimi olarak geri dönülmesi yönündeki taleplerin parti için değil, kişisel hedefler için olduğu ortaya çıkmıştır.

‘KONGRE KARARI ALINMALIDIR’

İl yönetimi tarafından kongrelerin kağıt üzerinde yapılması fikrinin parti içi demokrasinin işlemesinde antidemokratik bir yol olması sebebiyle il yönetiminin kongre kararı almasını temenni eder, alınacak il kongresi kararı neticesinde teşkilatımızla birlikte hareket ederek yapılacak kongreyi, tüzüğümüz doğrultusunda demokrasi şölenine çevirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu itibarla; il kongresi kararı alınması durumunda, teşkilatın talep ve arzusu doğrultusunda Kocaeli il başkanlığına aday olacağımı saygılarımla kamuoyunun bilgisine sunarım.