Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, bugün partisinin il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda partisinin il bazındaki çalışmalarını değerlendiren Kurt, “Siyaset hem Kocaeli’de hem ülke genelinde hararetli bir şekilde devam ediyor. Önümüdeki ay Genel Başkanımızı ilimizde ağırlayacağız. İlimizde bir miting talebinde bulunduk. Kocaeli’de de istişare toplantılarımızı büyük bir katılımla tamamladık. Üye katılım programlarımız devam ediyor. Bu anlamda tüm il ve ilçe yöneticilerimize ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’den de çalışmalarımızla ilgili tebrikler aldık. Bundan sonra da esnaf ziyaretlerine ağırlık vereceğiz” dedi.

“GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ”

MHP’nin Bursa mitingine dair açıklamalarda bulunan Kurt, “Miting alanı Bursa’da çok farklı. Toplu görüntü verilecek bir alan olmadı. Kocaeli’den olabilecek en yüksek katılımla gittik. Bursa’da tarihi bir mitinge şahitlik ettik” dedi. MHP Darıca İlçe Başkanı Yücel Bektaş’ın istifası sonrası yaptığı açıklamaları değerlendiren Kurt, “Kendisi görevinden istifa etti. O açıklamalar da çok talihsiz açıklamalar. Sayın Saffet Sancaklı bu ilin bir milletvekili. Hukuki zemini olmayan açıklamalar bunlar. Sayın Sancaklı’nın bu konuda tavrı net. Bu konuda kendisinin bir suçu ve günahı olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“VERİLEN GÖREVLERİ KABUL EDERİM”

Çayırova İlçe Başkanlığı için isme karar verdim” diyen Kurt, “Genel Merkez’e ismi bildirdik. Bir hafta içerinde yetkisini alır” dedi. Parti içerinde yaşanan bölünme iddialarına cevap veren Kurt, “Kimin gerçek dava insanı olup olmadığını değerlendirme fırsatı bulduk bu süreçte. Teşkilatta karışıklık var diyenlerin hevesleri kursaklarında kaldı” ifadelerini kullandı. Milletvekilliği iddialarına açıklık getiren Kurt, “Ben milletvekilliği için adaylık talebinde bulunmam. Verilen görevleri de kayıtsız şartsız kabul ederim” dedi.

GÜRSEL TEKİN TEPKİSİ

MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt; hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili ise, “Savcılığa suç duyurusunda bulundum. O sayfa mahkeme tarafından kapatıldı. O süreçten alnımızın akıyla çıktık” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in HDP’ye bakanlık verilebilir açıklamasını eletiren Kurt, “Altılı masa yedili oldu. Gürsel Tekin HDP’ye bakanlık verilebilir dedi. Altılı masayı oluşturan diğer partiler Gürsel Tekin’nin açıklamalarına destek veriyorlar mı? Bu partilerin il düzeyindeki temsilcileri bu konuda ne düşünüyor merak ediyorum. Belediyelerde de görev verilecek mi bunu sormak lazım” şeklinde konuştu.