Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TV100 kanalında, "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde merak edilenleri ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kurum, 25 Ekim`de temeli atılacak 5 bin konutun adresini de verdi. İşte Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ilk etabında temellerin atılacağı o iller...

Ankara

Afyon

Amasya

Aydın

Bolu

Diyarbakır

Elazığ

Erzurum

Kahramanmaraş

Kırşehir

Konya

Manisa

Muğla

Tunceli

Uşak

Yozgat

Zonguldak

Bakan Kurum, projeyi oluştururken illerden gelen talepleri dikkate aldıklarını da anlattı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, sosyal konut projesinde, arsa sayısının 1 milyona çıkarılacağını ve arsaların altyapılarının yapılarak teslim edileceğini açıkladı.

SOSYAL KONUTTA BAŞVURUNUZ İPTAL OLMASIN!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesi kapsamında sunulan 250 bin sosyal konuta yapılacak başvurular konusunda uyarılarını yineledi. Hane halkı adına, kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca 1 başvuru yapılabileceği belirtilen açıklamada, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvuruların her ikisinin de de geçersiz sayılacağı vurgulandı. Ailenin 18-30 yaş arası çocuklarının ise bireysel başvuruda bulunabileceği hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca e-Devlet başvurularında verilen süre içerisinde başvuru bedelini yatırmayanların başvurusunun iptal edildiği, sürecin tekrar başlatılması gerektiği ifade edildi.