Sayıştay, muhalefet partilerinin “5'li çete” olarak nitelendirdiği müteahhitlereilana çıkmadan, kimseye duyurulmadan özel davetle verilen 9 dev ihalenin sonucunun da kamuoyundan saklandığını ortaya çıkardı.  Sayıştay, Ulaştırma Bakanlığı denetim sonuçlarını açıkladı. Kurumun, kanun gereği TBMM'ye sunduğu bulgular arasında çarpıcı tespitler yer alıyor.  Buna göre  müteahhitlere verilen 9 dev projeyle ilgili usulsüzlük de yer alıyor. 

KOCAELİ'DE O LİSTEDE
Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temini Montaj ve İşletmeye Alma İşleri'nin de müteahhitlere ilana çıkmadan, kimseye duyurulmadan özel davetle verildiği iddia edildi.  Sayıştay raporunda şu değerlendirme yapıldı: “Söz konusu yükümlülük,Kanun'un temel ilkelerinin sayıldığı 5'inci maddesindeki ihalelerde saydamlık ve kamuoyu denetimi sağlanması ilkelerinin tesisi ve Kurum tarafından oluşturulacak istatistiklerin tam ve doğruluğunun sağlanmasının gereğidir.
Ancak, yapılan incelemede, Bakanlık tarafından ihale edilerek sözleşmeleri imzalanan ihalelerin bir kısmının sonuç bildirimleri, Kanun'da öngörülen süreler dolduğu halde, EKAP T.C. Sayıştay Başkanlığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2021 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu 46 aracılığıyla gönderilmediğinden söz konusu işlere ait ihale, ilan ve sözleşme bilgilerinin Platform üzerinden görüntülenemediği tespit edilmiştir.