UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranbolu’da gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında “safran hasadı” yapıldı.

Boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan safran, "mucize bitki" olarak adlandırılıyor.

İlçeye adını da veren safran tarlaları ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Hasat yapıp fotoğraf çektirdiler
Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Safran Festivali kapsamında yapılan safran hasadı,  yoğun ilgi gördü.

Safran tarlasına giren vatandaşlar, ellerine sepetleri alarak hem haasat yaptı hem de o anları ölümsüzleştirdi.

Kilosu 100 bin lira
Bölgede festival şeklinde yapılan hasatla dönemi, tarımsal ürüne katkı sağladığı gibi turizmi de canlandırıyor.

Kilosu 100 bin liraya alıcı bulan safran hasadını yerinde görmek isteyen ve  Amerika’dan Türkiye’ye ilk defa gelen Mbula Ratzlaff, safran bitkisini ilk kez gördüğünü ve mutlu olduğunu belirtti.

İHA'nın aktarımına göre; Ratzlaff, safran tarlalarının etkileyici olduğunu ve toplanması noktasında gerekli bilgileri alarak tecrübe edindiklerini söyledi.

faydalı bitki ve baharat olduğunu buraya gelince öğrenmiş oldum. Benim için keyifli bir gün oluyor. Umarım daha çok safran yetiştirilir. Türkiye bu konuda cennet ama maalesef ki dünya piyasasında geride kalmış. Dilerim bu etkinlikler çok olur ve daha fazla safran yetiştirilir." diye konuştu.

Elif Köse, geniş bir katılımla 6’ncısını gerçekleştirdikleri Safran Festivali ile safranın adını duyurmak için çalışma yaptıklarını ifade ederek, “Ancak Amasra’da meydana gelen maden kazasından dolayı etkinliklerimizin bir kısmını iptal etmek durumunda kaldık. Bu etkinliklerle daha çok ulusal basının dikkatini çekmesini hedeflemiştik” dedi.