Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Teşkilatı il divan toplantısı, bu ay tüm ilçelerin katılımıyla Kandıra Namazgâh Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu divan toplantısında il başkanı Mehmet Aras gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

‘TEBRİK EDERİM’

İlk yerli otomobilin tanıtımı sonrası konuşan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Aras, “Yerli otomobilin yapılmış olması bizleri çok mutlu etti. Umarım kısa zamanda kapasitesini artırıp bu aracı ithal eder hale geliriz. Böylelikle bu araç ülke ekonomisine bir nefes vermiş olur. İktidar böyle bir hizmet yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyor. Biz de bu otomobili ürettikleri için kendilerini tebrik ediyoruz. Fakat ‘İlk yerli otomobili Erdoğan yaptı’ söylemine katılmıyoruz. Bu ülkede ilk yerli motoru, ilk yerli otomobili yapan Pr. Dr. Necmettin Erbakan olmuştur” ifadelerini kullandı.

‘HOCALIK YAPARKEN UÇAK MOTORU ÜRETİYORDU’

Aras bu sözlerinin ardından elindeki belgeleri salonda bulunan basın mensuplarına teker teker göstererek “Erbakan üniversitede hocalık yaparken uçak motoru üretiyor. Projenin seri üretimine geçilmesi için dönemin  Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ dan destek istiyor. Celal Bayar kendisine uçak motoru üretmeye gerek yok diye yanıt veriyor. Erbakan’ın sonraki yıllarda ürettiği bir diğer motor İstanbul Teknik Üniversitesi müzesinde hala sergileniyor. Erbakan sonrasında gümüş motor fabrikasını kurarak ülkenin ihtiyacı olan sulama motorlarını üretiyor. Ülkenin ilk yerli otomobili olan Devrim arabasının  proje sorumlusu olan Erbakan, başmühendis olarak bu işin üstesinden de hakkıyla geliyor” dedi.

‘BUĞDAY ÜRETEMEZ OLDUK’

İktidarı ekonomi dolayısıyla da eleştiren Başkan Mehmet Aras, “İktidar 20 yıldır sürekli yaptığı yol ile hastane ile övünüyor. Ama nüfus da sürekli artıyor. Yapılan yatırımların kişi basına sunduğu katkı nedir. İktidar bunun hesabını yapıyor mu? Bu iktidar, halka çay simit hesabı yaptırdı; iktidardan düşmeleri de çay simit yüzünden olacak. Yarından itibaren ekmeğe yüzde 25  zam yapılacağı duyuruldu. Yahu bu zulüm değil midir? Vatandaşın yerli arabaya sevinecek mecali kalmadı. Ülke buğday üretemez hale düştü. İktidar kim, siz değil misiniz? Eğer bunu durduramayacaksanız, siz neden iktidarda duruyorsunuz?” şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞ AKIN AKIN BİZE GELİYOR’

6 Kasım Pazar günü Ankara’da gerçekleştirecekleri büyük kongreleriyle ilgili de konuşan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Aras, “6 Kasım’ da Ankara’da 60 bin kişiyle kongre yapacağız. Vatandaş ekmeğin büyüğünün bizde olduğunu biliyor o yüzden de akın akın bize koşuyor. Kocaeli’den kongreye gelmek için bize başvuran partimizle hiç ilgisi olmayan binlerce vatandaşımız var. Taleplere yetişmeye güçlük çekiyoruz. Göreceksiniz milletimizin bu teveccühü Fatih Erbakan’ı cumhurbaşkanı yapacak” diyerek konuşmasını tamamladı