Düzce’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi’nin Mobil Yemek Tırları Düzce’ye doğru yola çıktı. Bölgeye ulaşan tır depremden etkilenen vatandaşlara yemek dağıtımı yapacak.

Mobil Afet Yemek Tırı’nın özellikleri şu şekilde;

2 ton temiz su ve 1 ton atık su tankı ve dışarıya bağımsız olarak 5 gün boyunca çalışabilecek jenaratör bulunuyor. Yemek tırlarının her birinde, günlük 30 bin kişilik çorba veya günlük 10 bin kişilik 3 çeşit yemek çıkabilme imkanı sunuluyor. Dışarıdan elektrik bağlantısı yapılarak sınırsız çalışabilirken aracın çalışma alanı otomatik olarak genişleme özelliğine sahip.

GÜNDE 12 BİN NORMAL EKMEK ÜRETEBİLİYOR

Tır’ın arka dorsesinde ise gıda maddeleri için depolama alanı, +4C’de depolanan gıdalar için soğuk hava deposu ve personelin barınması için de 7 adet yatak bulunuyor. Aracın en önemli özelliği ise hareket halindeyken ekmek üretebilmesi. Aracın içerisinde hamur karma, kes-tart, nemlendirme, pişirme üniteleri bulunuyor. Günlük normal ekmek üretme kapasitesi 12 bin olan Tır’da ayrıca 2 saatte 4 bin küçük ekmekte üretilebiliyor.