İzmit Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısı bugün Belsa Plaza’da bulunan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

TAŞINMAZLARIN SATIŞI İÇİN YETKİ İSTENDİ 

Meclis toplantısında, belediyenin araç alımı için köy meydanı, mezralar, mezarlık alanları, imam lojmanları, çeşme alanları ve okul alanlarının da içerisinde bulunduğu 113 taşınmazın satışı için yetki istendi. 5182 ada 4 parsel, 5191 ada 4 ve 5’inci parsellerin satışına onay verilirken diğer 110 taşınmazın satış yetkisi oy birliği ile reddedildi. 

110 TAŞINMAZIN SATIŞI REDDEDİLDİ 

Araç alımı için satılacak taşınmazlar ile ilgili meclis sonrası değerlendirmelerde bulunan İzmit Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, “8’inci maddeyi tamamen reddettik. 113 yerin satışı için de yetki istediniz. Bu alan toplamda 325 dönümden oluşuyor ve tahmini değeri 400 milyon TL. Biz bu 110 taşınmazın satışını reddettik. Sanayi Mahallesi’ndeki 30-35 milyon TL’lik 4 buçuk dönümlük 3 parsel taşınmazın satışını ise kabul ettik. 113 taşınmazın 110 tanesini oy birliği ile reddetmiş olduk” dedi. 

BAKANLIK REDDETMİŞTİ 

Meclisin en önemli gündem maddesi olan araç kredisinde oy birliği kararı çıktı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında araç kredisi ile ilgili 46 milyonluk kredinin belediye tarafından alındığını belirterek, 125 milyon liralık kredi talebinin bakanlık tarafından mecliste nitelikli çoğunluğun oluşmaması gerekçesiyle reddedildiğini ifade etmişti. Hürriyet, bakanlığın 125 milyon liralık kredi talebini reddetmesinin ardından konuyu yeniden meclise getireceğini açıklamıştı. Kredi talebi bugün meclise getirilerek oy birliği ile kabul edildi.