Herfene Gecesi Programı

Merkezi Derince İbni Sina Mahallesi’nde yer alan Kocaeli Erzurumlular Derneği’nin düzenlediği Geleneksel Herfene Gecesi programları, toplumun tüm kesimlerini bir araya getirerek, örnek bir tablo oluşturuyor. Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde dernek binasında gerçekleşen Herfene Gecesi programı, protokol ile Derince ve çevre ilçelerde yaşayan Erzurumluları bir araya getirdi. Erzurum’un Yakutiye, Aziziye, Aşkale ve Palandöken ilçelerinin ortaklaşa düzenledikleri Herfene Gecesi programında yapılan dualarla şehitlerimiz ve hakkın rahmetine kavuşmuş olan vatandaşlarımız için Kur'an-ı Kerim okunup, dualar edildi.

Sohbet ve Dualar Edildi

Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen geceye başta Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün olmak üzere Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, STK başkan ve yöneticileri yoğun ilgi gösterdi. Hocalar Bilal Gül, Ünal Köprülü, İshak Kaçır, Halit Soy ve Ahmet Karaaslan’ın Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunduğu programda Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil de sohbette bulundu.

Başkan Aygün’den Teşekkür

Programda bir konuşma yapan Dernek Başkanı Avni Gözütok, “Herfene Gecemizi yoğun bir katılım ile şehitlerimiz ve hakkın rahmetine kavuşmuş hemşehrilerimiz için Kuran'ı Kerim okunup Derince Müftümüz Mecit Amil’in sohbet ve duası ile gerçekleştirdik. Bizleri yalnız bırakmayan katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Aygün de konuşmasında “Hemşehri derneklerimizin geleneklerimizi yaşattıkları bu programları önemsiyor, ev sahipliklerinden dolayı Dernek Başkanımız Avni Gözütok, yönetim kurulu ve dernek üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.