Derince Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkideki kentsel dönüşüm süreci, geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Yaklaşık 30 bin metrekare büyüklüğündeki alana inşa edilen alanın 10 bin metrekaresi yeşil alana ayrılmıştı. Yenikent Kültür Merkezinde 47 hak sahibinin tapularına kavuştuğu törene; Vali Seddar Yavuz,  Büyükşehir  Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Derince Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Şirin, Ayşe Mamat, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Derince İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Gürbüz Göksu, Derince İlçe Milli eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil Güngör Dokuzlar, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan ve 47 hak sahibi vatandaş katıldı.

“MERKEZE İNSANI ALDIK”

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün programda yaptığı konuşmada “Araptepe Küme evlerinin tapu dağıtım törenine hoş geldiniz. Merkeze insanı koyan bir irade ile böyle güzel eserleri yapmak zaten görevimiz. Bu görevi Bakanlık adına Derincemiz için yürüttük. 47 hak sahibi vardı. Gerisi hazine malıydı. Vatandaşımızı mağdur etmemek adına hükümetimiz böyle bir uygulama yaptı. Bölgemiz deprem kuşağında. Artık deprem değil binalar tedbirsizlik öldürüyor diyoruz. Dolayısıyla bu tedbiri almak bizim elimizde. Ülkemizde 13 milyon insan ev sahibi yapıldı. Bugün de 250 bin konut yapma projesini Çevre Bakanlığımız yapmakta” dedi.

‘DENİZ MAHALLESİNDE DÖNÜŞÜM BAŞLADI’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Zeki Aygün, “Derince’nin en eski mahallesi olan Deniz Mahallesini de ele aldık. Şu anda orada 320 konut, 211 hak sahibi ile projenin uygulama safhasına geldik. Vatandaşlarımızla bir araya geldik. 1, 1,5 ay içerisinde kiraları ödenmeye başlayacak. Projeyi Bakanlığımız TOKİ üzerinden yapacak. Amacımız yaşanabilir bir ilçe oluşturmak. Hak sahibi olan insanlarımızın evlerinde güzel günlerde oturmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇOK GÜZEL BİR PROJE”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise “Burada oturanlar huzur, sağlık ve afiyet içinde yaşasınlar inşallah. 480 daire, ortasında spor tesislerinin olduğu, çocukların rahatça dolaşabileceği bir yer. Şehirlerde yüksek apartmanlar oluyor. Daireden çıkar çıkmaz yan komşunuzu bile tanımıyorsunuz. Ama burası sevimli bir yer etrafı da yeşil alan. Emeği geçenlere, projeye ortak olan hak sahibi hemşehrilerimize de yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLARIMIZA TÜRKİYE YÜZYILINI ANLATALIM’

Açıklamalarını sürdüren Çakmak, “Derince Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Hem ilçe belediye başkanlarımıza, hem büyükşehir Belediye başkanımıza hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza vatandaşlar olarak Allah razı olsun demek düşer. Cumhuriyetin yüzüncü yılından sonra Türkiye Yüzyılı olması için dua edelim. Türkiye elhamdülillah altyapısını tamamlamış bir ülke. Çocuklarımıza bunları anlatalım. Buralar eskiden gecekonduydu diyelim” dedi.

“ERDOĞAN DEVRİMLER YAPTI”

Çakmak’ın ardından söz alan Vali Seddar Yavuz, “Sizleri tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Hepinizin bildiği gibi biz köklü bir medeniyetin mensubuyuz. Ev sadece bizim için barınacak bir yer değil istikbalimizi planladığımız, evlatlarımızı yetiştirdiğimiz kutsal yuvalardır. O yüzden eve sadece maddi anlam yüklemiyoruz. Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan eğitim, sağlık başta olmak üzere birçok alanda atılımlar gerçekleştirdi. Bunların çoğuna devrim demek asla yanlış değildir. Devletimiz hiç kimseyi mağdur etmemiştir” dedi.

‘GÖZLERİM DOLDU’

Vali Yavuz konuşmasının devamında “Devletin varlığı vatandaşa hizmet ettiği müddetçe kutsaldır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözlerini sürekli söyleriz. Eskiden hep başkalarının ürettiği teknolojileri kullandık. Allaha hamdolsun şimdi hemen hemen her şeyi kendimiz üretiyoruz. TOGG’un açılışına gittiğimizde gözyaşlarıma hakim olamadım. Çünkü biz hep başkalarının ürettiği araçlara bindik. Kıymetli başkanımı bir kez daha tebrik ediyorum. Pandemiye rağmen bu kadar kısa sürede anahtarları teslim etti” diye konuştı. Akabinde hak sahiplerine tapuları teslim edildi.