İHH Kocaeli İnsani Yardım Derneği, bu yıl da Kurban faaliyetlerini sürdürüyor. 3700 TL olarak açıklanan Kurban hisse bedeli üzerinden Kurban bağışlarını kabul eden İHH, bayram boyunca da vatandaşların bağışlamak istedikleri kurban etlerini de kabul edecek.

İHH, 30 yılın verdiği tecrübe ile bu yıl da yine başta ülkemizde olmak üzere, diğer kriz coğrafyalarında yaşayan ihtiyaç sahipleri için yola çıkıyor. “Kurban ibadet Paylaşmak kardeşliktir” sloganıyla çalışmalarını başlatan İHH yetkilileri, bağışçılarının kurban vekaletlerini deprem bölgesi öncelikli olmak üzere, Türkiye ile birlikte 47 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştıracak ve dertlerine derman olacağız, dedi.

Ayrıca bu yılki kurban kampanyasında İHH Kocaeli'den 4 kişilik ekibin Sri Lanka ve Filipinler Moro’ya giderek bizzat kurban kesim ve dağıtımına eşlik edeceği bilgisi paylaşıldı. 2022 Kurban çalışmalarında destek ve bağışlarla; Türkiye ile birlikte 60 ülkede 65 bin 775 hisse kurbandan 2 milyon 630 bin ihtiyaç sahibine ulaştıran İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor.


DOĞRUDAN ET BAĞIŞI KABUL EDİLECEK

İHH Kocaeli kurbanlık hisse bağışının yanında ilimizde vatandaşlar tarafından kesilen kurbanlıklardan bağışlanmak istenen etlere de talip olacak. Bayram boyunca kesilen kurbanlıklardan ilimizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak ve dernek yararına kullanılmak üzere bağışlanan etler derhal muhafaza altına alınıp hijyenik koşullarda gerekli yerlere ulaştırılacak. Bayramda hayır mesaisine devam edecek olan İHH Kocaeli vatandaşlara Kurban bağışı konusunda her yıl olduğu gibi bu yılda her türlü desteği sağlayacak.

TÜRKİYE DAHİL 47 ÜLKEDE KURBAN ORGANİZASYONU

Türkiye ile birlikte ulaşacağımız ülkeler;

ORTA DOĞU: Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün

AFRİKA: Çad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya

ORTA ASYA VE KAFKASYA: Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan

GÜNEY ASYA: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam

BALKANLAR VE AVRUPA: Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım)

KURBANLAR NASIL BAĞIŞLANACAK?

Vatandaşlar her türlü mecradan bağış yapma imkanı tanıyan İHH Kocaeli'ye bağışlar şu yollardan yapılabilecek:

- M.Alipaşa Mahallesi, Köse Sk. No:36 (Dogukışla Tramway Durağı Karşısı) adresindeki Dernek binasına veya

- Tüm ilçelerde bulunan temsilciliklere gelerek,

- İnternet üzerinden On-line Kurban Bağışı linki ile

https://bagis.ihhkocaeli.org.tr/?a=66

- 0 262 333 2 334 ve 0 552 333 2 334 telefonlarını arayarak adresten teslim etme,

- IBAN numaralarına yatırarak,

Hesap adı: İHH Kocaeli İnsani Yardım Derneği

Albaraka IBAN TR61 0020 3000 0162 9560 000001

Ziraat IBAN TR84 0001 0007 2959 8629 565001

(Bağışçıların Banka yolu ile bağışlarınızda;  AÇIKLAMA kısmına "KURBAN" yazmayı ve Ad-Soyad, TEL NO belirtmek gerekiyor.)