ORC Araştırma Şirketi, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri için yapılan kampanya performansı değerlendirmesi sonuçlarını açıkladı. Araştırmada en başarılı 20 milletvekili sıralaması ve parti dağılımı belirlendi. Bu sonuçlara göre, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü de en başarılı milletvekilleri arasında yer aldı.

ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, en başarılı milletvekilleri belirlemek için kampanya performansları dikkate alındı. Ankete katılanlar arasında, AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, Yeniden Refah Partisi ve Gelecek Partisi'nden milletvekilleri yer aldı.

En başarılı milletvekillerinin sıralamasında ilk sırada CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül yer aldı. Onu, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal takip etti.

Parti bazında en başarılı milletvekillerinin dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti: AK Parti 7 milletvekili, CHP 5 milletvekili, İYİ Parti 3 milletvekili, MHP 2 milletvekili, Yeniden Refah Partisi 1 milletvekili, Gelecek Partisi 1 milletvekili ve Deva Partisi 1 milletvekili.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın en başarılı milletvekili Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan olurken, Millet İttifakı'nın en başarılı ismi CHP'li milletvekili Mustafa Sarıgül olarak belirlendi. AK Parti'den Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü ise en başarılı milletvekilleri arasında yedinci sırada yer aldı.