Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Sanayi ve KOBİ’lerin kullandığı ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza yüzde 20 zam yapıldığını açıkladı. BOTAŞ tarafından yayımlanan fiyat listesine göre, sanayi kuruluşlarında kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatına, elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatına ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde (KOBİ) kullanılan doğalgazın toptan fiyatına yüzde 20 zam yapıldı.

BOTAŞ’tan konuya ilişkin yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları, piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır. Bu kapsamda Kuruluşumuz tarafından 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Büyük Sanayi Kuruluşları kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20, Elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20, Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerde kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20, oranında artış yapılmıştır.