Kaza, akşam saat 18.00 sıralarında Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü B Kapısı önünde meydana geldi. Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Batuhan Yener Kaymak'a, karşıdan karşıya geçmeye çalışırken  otomobil çarptı. Ağır yaralanan öğrenci olay yerine gelen  sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 20 yaşındaki Batuhan hayatını kaybetti.

KÖPEKTEN KAÇARKEN ÖLDÜ İDDİASI

Kazanın ardından sosyal medyadan bazı paylaşımlarda bulunuldu. Yapılan paylaşımlarda Batuhan Yener Kaymak'ın Kocaeli Üniversitesi çevresinde bulunan başıboş köpeklerden kaçmak isterken yola atlaması sonucu otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybettiği iddia edildi. 

GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI İNCELENDİ

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Yaşanan talihsiz kazanın köpeklerden kaynaklı olmadığı, gencin yolun karşısına geçmeye çalışırken kazanın meydana geldiği görüldü.

VALİ YAVUZ’DAN AÇIKLAMA

Yapılan paylaşımın ardından iddia ile alakalı Vali Seddar Yavuz açıklama yaptı. Vali Yavuz konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Üzücü bir olay, hayatını kaybeden öğrenicimize rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum Ancak, ortaya atılan iddialar asılsızdır. Olayı detaylıca inceledik. Bölgedeki olay yerini gören kamera kayıtlarını arkadaşlarımız izledi. Herhangi bir köpek kovalamasına dair bir görüntüye rastlamadık. Ne yazık ki genç kardeşimizin üst geçidi kullanmadığı görülmektedir. O esnada bir araç kendisine çarpmıştır. Kamuoyu ve sizler de fark edersiniz ki,  son zamanda bölgedeki sokak köpeği sayısı da gözle görülür şekilde azalmıştır"