Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve muhalefetteki diğer siyasi partilere üyeliği bulunan ve gönül veren Derinceli vatandaşlardan oluşan 752 kişilik bir grup düzenlenen törenle AK Parti’ye üye olmuştu. CHP Derince örgütü ise 752 kişinin AK Parti'ye üye olmasıyla ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı. Bunun üzerine AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan bir açıklama yaptı. İşte Merdan’ın açıklaması:

“AKILLARA ZİYAN BİR AÇIKLAMA”
“AK Parti Derince Teşkilatımıza adeta 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde yeni bir zaferin habercisi olan toplu üye kaydımızın ardından CHP Derince İlçe Başkanlığından akıllara ziyan bir açıklama geldi. Terör destekçileriyle işbirlikleri, yerli ve milli olamayan muhalefet anlayışıyla her geçen gün eriyen, artık vatandaşlarımızın nezdinde itibarı da kalmayan CHP’li yöneticiler, bu erimenin nedenini araştırmak yerine yeni üyelerimizin kim olduğunu mercek altına alıp AK Partimize yine kara çalmaya çalışmış.

“İTİRAF ETMİŞ”
CHP Derince’nin çiçeği burnunda başkanı bu açıklamada, “AK Parti’ye üye olanları araştırdık, partimizin aktif üyeleri olmadığını tespit ettik” demiş. Aynı metnin devamında da, “Bunlar bizim eski üyemiz” diye de itiraf etmiş. Yeni başkan belli ki, bir kişinin aynı anda birden fazla partiye üye olamayacağını bilmiyor. CHP’den istifa etmeden AK Parti’ye üye olamayacaklarını bilmiyor. Olsun, öğrenecek.

“MİLLETİMİZ ÇOK İYİ BİR ÖĞRETMENDİR”
Önüne gelene bakanlık dağıtılarak kurulan ittifakların, terör örgütlerini destekleyenlerle gizli pazarlıkların, şehit babalarına hakaret ederek oy peşinde koşmanın kendilerine hiçbir şey kazandırmadığını ve kazandırmayacağını öğrenecek. Milletimiz bu hususta çok iyi bir öğretmendir. Bu vesile ile Türkiye Yüzyılı’nın inşası için yola çıkan AK Davamıza katılan bütün yeni üyelerimize ve kıymetli teşkilat mensuplarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu arada çiçeği burnunda CHP Derince ilçe başkanın açıklamasında haklı olduğu tek konuysa Derince ve Tüm Türkiye’de iktidara gelmelerinin bir düş olduğudur.