Mart ayında gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimleri öncesi  Derince’de AK Parti ve Cumhur İttifakı’na teveccüh her geçen gün artıyor.  Son olarak bugüne dek Cumhuriyet Halk Partisi ve muhalefetteki diğer siyasi partilere üyeliği bulunan ve gönül veren Derinceli vatandaşlardan oluşan 752 kişilik  bir grup düzenlenen törenle AK Parti ailesine katılmıştı.

Ak Parti'ye katılım töreninin ardından Savaş Özden gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Derince'nin sosyal ve siyasi hayatında dikkat çekici bir an olan bu tören, bölgedeki siyasi dengeleri de etkileyecek gibi görünüyor. Derince ve Kocaeli'nin tanınan ve sevilen simalarından biri olan Savaş Özden bu önemli geçişin nedenlerini ve arka planını detaylı bir şekilde açıkladı.

ZEKİ AYGÜN'ÜN ETKİSİ VE SİYASİ YAKLAŞIMLAR 

Özden, Derince Belediye  Başkanı Zeki Aygün’ün hizmet anlayışı ve yaklaşımının, geçiş kararlarında belirleyici olduğunu vurguladı. “Başkanımız Zeki Aygün'ün samimi, tevazu dolu yaklaşımı ve icraatları bizi etkiledi. Ona destek olmak için hiçbir menfaat beklentisi olmaksızın bu yolda ilerlemeye karar verdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na destek vermek için bizler de taşın altına elimizi koyuyoruz. Bizim bugün AK Parti’ye katılmamızın en önemli nedenlerinden biri hiç kuşkusuz Derince Belediye Başkanımız Sayın Zeki Aygün’ün hizmetleri, bizlere olan yakınlığı, yaklaşımıdır. Samimiyet ve tevazuyla görev yapan, icraatlarıyla gönüllerimizi kazanan Başkanımız Zeki Aygün’ün yanında, ona destek olmak için AK Parti’ye üye oluyoruz.

“AK PARTİ AİLESİNE KATILMAYA KARAR VERDİK”

Grup adına konuşan Savaş Özden şu açıklamalarda bulundu, “Bizler bugüne dek Cumhuriyet Halk Partisi ve muhalefetteki diğer siyasi partilere üyeliği bulunan ve gönül veren Derinceliler olarak eş, dost ve akrabalarımızla birlikte burada, bir aradayız. Yaptığımız istişareler sonucunda muhalefetin Türkiye’nin menfaatine olan her olayda karşı tavrını gördüğümüz için Cumhur İttifakı’na destek vererek AK Parti ailesine katılmaya karar verdik.

“EV EV, KAPI KAPI GEZECEĞİZ”

Bu desteğimiz tabi ki kayıtsız şartsız olmayacak. Bugüne  kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman doğrunun yanında olacağız. Biz Zeki Aygün başkanımızın yanında AK Parti çatısı altında yine doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda aldığımız kararın Derince’ye hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah seçim sürecinde AK Parti teşkilatlarıyla birlikte ev ev, kapı kapı gezerek çalışacak ve 31 Mart’ta sandıklara giderek hizmetlerin devamı yönünde oy kullanacağız.

“KAZANAN DERİNCE OLACAK”

Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi “Yola çıkarken yürek heybenizi omzunuza alın. Bir gözünde ikrar, bir gözünde asalet olsun” sözlerini düstur edinerek yolumuza çıktık. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Bu vesileyle bugün burada AK Parti’ye üye olan ve birlikte hareket ettiğimiz tüm eş, dost ve akrabalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah kazanan Zeki Başkanımız, kazanan AK Parti ve kazanan Derince olacaktır.

Yine sözlerimi Pir Sultan Abdal’ın şu dizeleriyle bitiriyorum:

Ateş gibi birden parlayıp yanma
Yanıp yanıp çevre yanın yandırma
Kah karanlık kah aydınlık görünme
Meydanda mum gibi yan deli gönül

Kaba rüzgar gibi boşa dolaşma
Çalıya çırpıya değip ileşme
Toz toz olup topraklara karışma
Harman yeli gibi es deli gönül

Konuşmamın sonunda Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi'nde hain terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum”

Özden ayrıca bu buluşmada emeği olan Abdullah Çimen ve Onur Alp'e de teşekkür etti.