Derince'ye birbirinden değerli kalıcı eserler kazandıran Başkan Aygün'ün gençliğe verdiği önem hizmete sunduğu projelere de yansıyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün bu anlayış doğrultusunda 2020 yılı içerisinde ilk olarak Dumlupınar Mahallesi'nde Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi'ni hizmete açtı. Çocuklar ve gençlerden büyük ilgi gören merkezde çeşitli branşlarda spor, sanat ve değerler eğitimi veriliyor. Daha sonra sırasıyla Fatih Sultan Gençlik ve Spor Merkezi, Bahattin Çelik Spor Kompleksi ve Sırrıpaşa Gençlik ve Spor Merkezi projeleri de hizmete açıldı.

İKİ KATLI OLARAK İNŞA EDİLECEK

‘Gençliğe hizmet, geleceğe yatırımdır’ anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Başkan Aygün bu kez yeni bir proje ile çocuklar ve gençlerin karşısına çıktı. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz için yeni yaşam alanları inşa etmeye devam eden Başkan Aygün, bu kez ilçeye Yavuz Sultan Gençlik Merkezi’ni kazandıracak. Projelendirme çalışmaları tamamlanan Yavuz Sultan Gençlik Merkezi 303 m2 taban alan üzerine inşa edilecek. İki katlı olarak yapılması planlanan Gençlik Merkezinin toplam inşaat alanı 620 m2 olarak hesaplandı.

AMATÖR BRANŞLAR, SALON SPORLARI

Tesislerin zemin katında 108 m2 büyüklüğünde spor salonu ve soyunma odalarının yanı sıra kafeterya, idari ofis ve dinlenme alanları bulunuyor. Tesisin üst katı ise amatör branşlara ve salon sporlarına hizmet edecek olan spor alanları, kütüphane, derslik ve idari ofisi barındırıyor. Kullanılacak yeni sistemlerle enerji ve su tasarrufu sağlanacak olan proje sosyal donatılarıyla başta bölge sakinleri olmak üzere ilçe halkına hizmet verecek. Sık sık tesislerin inşa edileceği bölgeye giderek burada çocuklar ve gençlerle bir araya gelen Başkan Aygün, Yavuz Sultan Gençlik Merkezi’nin bölge için çok önemli bir kazanım olacağını ifade ediyor.