Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri ve valilik birim amirleri ile toplantıda bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, "Tasarruf Tedbirleri" ile ilgili yapılacak çalışmaları istişare etti. "Tasarruf Tedbirleri" başlığı altında yapılan toplantının devamında; orman yangınları, kamuda vatandaşa yönelik tutum ve davranış konuları da ele alınarak değerlendirmeler yapıldı. İlgili kurum yetkililerin alanlarındaki çalışmaları hakkında sunumlarını yapılmasıyla devam eden toplantıda Vali Yavuz, ilk olarak tasarruf tedbirlerine değindi. Pandemi, savaşlar ve asrın felaketi olan depremin ardından ciddi bir maliyetle karşı karşıya gelindiğini belirten Vali Yavuz, "Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı. Bu noktada biz de Kocaeli olarak emek vermemiz, gerekli çalışmaları hassasiyetle yapmamız gerekiyor. Herkes üzerine düşen çalışmaları yaptıktan sonra ortaya koyacağımız gayretle hep birlikte daha güzel günleri getireceğiz" diye konuştu.

"SABIRLI YAKLAŞIMI SÜRDÜRMELİYİZ"
Kamuda Vatandaşla diyaloğun önemine değinen Vali Yavuz, "Birlikte bu şehrin yükünü alırken daha dikkatli, daha tedbirli olacağınıza da gönülden inanıyorum. Özellikle vatandaşlarımızın ihtiyaç ve sorunlarının çözülmesi noktasında bizden talebi olan insanlarla kurulacak içten ve samimi diyaloglar, onun yerine kendimizi koyarak yaptığımız davranışlar elbette bize dua olarak geri dönecektir. Sizden isteğim ve ricam o ki bir vatandaşımız geldiğinde tebessümle bakarak, dinleyerek ve sabır göstererek bu yaklaşımı sürdürelim" şeklinde konuştu.

kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, kurum müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.