Yeniden Refah Partisi (YRP) Derince İlçe teşkilatında son günlerde yaşanan gelişmeler, partide derin bir krizin habercisi oldu. İlçe Başkanı Samet Özcan'ın, YRP Belediye Başkan adayı Gökhan Açık'ın CHP Belediye Başkan adayı Sertif Gökçe ile beraber hareket ettiği iddiaları üzerine sert bir açıklama yaparak istifa etmesi, teşkilatta suların durulmadığını gösterdi.

Bu istifanın ardından YRP İl Teşkilat Başkanı Mehmet Öner, konuyu ele almak üzere Derince İlçe binasında teşkilat üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sırasında yükselen bağırma seslerinin duyulduğu ve Belediye Meclis Üyesi adayı Huzeyfe Koçak'a yönelik fiziki bir saldırının gerçekleştiği iddia ediliyor. Koçak, yaşananlarla ilgili olarak yakın çevresine, "İlçe binasında kumpasa getirilip saldırıya uğradım" şeklinde serzenişte bulundu.

Olayların daha da tırmandığı ve İl Teşkilat Başkanı Öner'in, ilçe teşkilat binasının kapısına kilit vurarak "An itibariyle teşkilat kapanmıştır" dediği ve ilçeden ayrıldığı belirtiliyor. Bu gelişmeler, teşkilat içerisinde ciddi bir krizin yaşandığına dair işaretler veriyor.

YRP Derince Belediye Başkan adayı Gökhan Açık ise, yaşanan olaylar ve dolaşan iddialarla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı. Açık'ın bu iddialar karşısında sessiz kalıp kalmayacağı ya da bir açıklama yaparak duruma müdahale edip etmeyeceği merak konusu.