Yeniden Refah Partisi Derince Teşkilatında Kriz: İlçe Başkanı İstifa Etti, Fiziki Saldırı İddiası

Yeniden Refah Partisi (YRP) Derince İlçe teşkilatında son günlerde yaşanan gelişmeler, partide derin bir krizin habercisi oldu

Yeniden Refah Partisi (YRP) Derince İlçe teşkilatında son günlerde yaşanan gelişmeler, partide derin bir krizin habercisi oldu. İlçe Başkanı Samet Özcan'ın, YRP Belediye Başkan adayı Gökhan Açık'ın CHP Belediye Başkan adayı Sertif Gökçe ile beraber hareket ettiği iddiaları üzerine sert bir açıklama yaparak istifa etmesi, teşkilatta suların durulmadığını gösterdi.

Bu istifanın ardından YRP İl Teşkilat Başkanı Mehmet Öner, konuyu ele almak üzere Derince İlçe binasında teşkilat üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sırasında yükselen bağırma seslerinin duyulduğu ve Belediye Meclis Üyesi adayı Huzeyfe Koçak'a yönelik fiziki bir saldırının gerçekleştiği iddia ediliyor. Koçak, yaşananlarla ilgili olarak yakın çevresine, "İlçe binasında kumpasa getirilip saldırıya uğradım" şeklinde serzenişte bulundu.

Olayların daha da tırmandığı ve İl Teşkilat Başkanı Öner'in, ilçe teşkilat binasının kapısına kilit vurarak "An itibariyle teşkilat kapanmıştır" dediği ve ilçeden ayrıldığı belirtiliyor. Bu gelişmeler, teşkilat içerisinde ciddi bir krizin yaşandığına dair işaretler veriyor.

YRP Derince Belediye Başkan adayı Gökhan Açık ise, yaşanan olaylar ve dolaşan iddialarla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı. Açık'ın bu iddialar karşısında sessiz kalıp kalmayacağı ya da bir açıklama yaparak duruma müdahale edip etmeyeceği merak konusu.

27 Mar 2024 - 00:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.

03

Körfezli41 - Her ne olursa olsun yeniden refah partisi her zaman onurlu dik bir duruş sergilemiştir genel başkan Fatih Erbakan nin 14 ve 28 mayısta ki net ve onurlu duruşu için derince oturan bir vatandaş olarak 20 yıldır ak parti ye oy vermiş bir vatandaş olarak bundan dolayı ailemizle birlikte yeniden refah partisine oy vereceğiz

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 27 Mart 10:29
01

Icerden Bilgiler - Aciklayamazlar aciklarlarsa sikinti olur istifa da etmez aldıklarını geri nasıl versinler. Çok büyük.sikinti bu yrp oy verecektim ama artık vermicem onurlu duruş gösteren lere selam olsun.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 27 Mart 03:52
02

Kral - @Icerden Bilgiler 01 nolu yoruma cevabı: Onurlu duruşunuz varmı sizin hngi parti olduğunuzu biliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 27 Mart 06:44