Engin Taşdemir; Eğer iftira atıyorsam istifa edeceğim

İSU Genel Kurulunda sesler yükselirken CHP grubu salonu terk etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir “Namusum üzerinde yemin ediyorum, yalan söylüyorsam istifa edeceğim.” dedi.

Engin Taşdemir’in açıklaması sonrası söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın açıklamalara tepki gösterdi. Büyükakın; “Faturalardan örnek verdi Engin Bey. Bu zam nerden geldi diye sordu. Ortalama fiyatımız 7.07 lira. Bu yatırımların emsalini kıyasladığımızda asla böyle bir performans göstermeyen kendi belediyelerinizde su fiyatlarını söyleyeceğim. Antalya Belediyesi şampiyon 15,39 lira. İkincisi Tekirdağ Belediyesi 14,8 Lira. İnsan biraz bakar. Kocaeli’de sadece 7.7 lira. Biz bu performansı bütçemizin yüzde 50’si ni bu tarife ile yaptık. Son derce güzel yönetiliyor. Kusurlar olmuştur. Bu motivasyon bozmaktan başka bir şey değildir. 600 milyon liralık yapılan yatırım gerçekten yüz akıdır. Faturalar ilişkin zam baskısına rağmen biz buna direnerek devam ediyoruz Mecliste belediye başkanı bulduğunuz için de gururluyum. İstanbul Büyükşehir’de bulamazsınız.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKAKIN; DOĞRU SÖYLEMİYORSUNUZ


CHP grup Başkan Vekili Engin Taşdemir konunun diğer belediyelere gelmesinden rahatsız oldu. “Konuyu diğer belediyelere siz getiriyorsunuz” diyen Taşdemir Büyükakın, “Sakıncası mı var?” diye tepki gösterdi. İki tartışmaya dönen tepkilerde sesler yükseldi. Taşdemir’in, “Vatandaş 1 hafta boyunca çamurlu su içmiş ben bunu söylemicem de ne söyleyeceğim” demesi sonrası ortam daha da gerildi. Başkan Büyükakın, Taşdemir’e iftira ediyorsunuz diye tepki gösterdi. Büyükakın, “Bir hafta onu mu içti vatandaş? Bir hafta boyunca o musluktan o su akmaz. 1 hafta botunca bir musluktan öyle çamur akmaz. Doğru söylemiyorsunuz” dedi.

TAŞDEMİR; YALAN SÖYLÜYORSAM İSTİFA EDECEĞİM


İftira sözüne kızan Taşdemir, “Namusum üzerinde yemin ediyorum, yalan söylüyorsam istifa edeceğim. 1 haftadan fazla aktı. Bir tane yetkili arkadaşınızı benle verim. Bir de belediye çalışanı ile gelsin. Benim aksime bir şey söylerlerse istifa edeceğim. Bunun yalanı olur mu? Niye eleştirilerden rahatsızsınız. Kendisiniz alkışlatmaya ne kadar meraklısınız!” dedi. Başkan Büyükakın araya girerek, “o su Kocaeli’den yapılan tüm alt yapı çalışmalarında öyle mi akıyor?” dedi. Büyükakın’ın sözlerine karşı çıkan Taşdemir, “Ben öyle demedim. Yerini söyledim. Kelime oyunları yapıyorsunuz. Ben 12 ilçeden böyle su mu akıyor dedim. Bunu söylemek niye rahatsız ediyor” dedi.

CHP GRUBU TOPLANTIYI TERK ETTİ  


Büyükakın, “Bir haftadır böyle akıyor, insanları içiyor, test ettirdiniz mi dediniz? Her yer böyle demen algı çalışması. Biz işimizi yapıyoruz. Söyledikleriniz ile yaptığımız işlere gölge düşüremez. Kocaeli sizi de görüyor. Sizin belediyelerinizi de görüyor. Sizin büyükşehir Belediye başkanları meclise gelmiyor” dedi. Mecliste AK Partili meclis üyelerinin olmadığını hatırlatan Taşdemir, “1 buçuk kattirilyon bütçeyi oylayacağız burada meclis üyeleriniz yok” dedi. Başkan Büyükakın toplantısı olduğu için meclisinde çıktı. Meclis başkanı Zinnur Büyükgöz ise “Engin Bey başka konuşuyor.” demesi üzerine Taşdemir “Eleştiri hakkımız yok. 20 kişi meclis yapsınlar” diyerek partisi ile meclisi terk etti

25 May 2022 - 00:15 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.