Büyükakın: Ben olsam utancımdan ağzımı açamam

AK Parti İzmit İlçe Teşkilatının danışma kurulu toplantısında konuşan Başkan Büyükakın, “. Cedit ihalesini bize soruyorlar ben olsam utancımdan ağzımı açamam” dedi

AK Parti İzmit İlçe Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısı Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştiriliyor. İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, İlçe Kadın Kolları Başkanı Pınar Atabay, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Köksal Gümüş ve yöneticilerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de katıldı. 

TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI


Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmit İlçe Başkanı Ali Güney şunları söyledi:
“İzmit’in dört bir yanından teşkilat üyelerimizin heyecanını görmenin mutluluğunu yaşıyorum.2023 yolunda cumhurbaşkanımız ve partimize en güçlü desteği sunacağımız göstermek için buradayız. Seçim çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Mahalle ziyaretleri yapıyoruz. Cenazede düğünde varız. STK'ları,hemşeri derneklerini ziyaret ediyoruz . Bizi bir an olsun bizi yalnız bırakmayan il başkanımıza ve sevgili milletvekillerimize ve Mehmet Özhaseki'ye çok teşekkür ediyorum. 102 mahallemizi 32 noktada topladık. Bu yolda devam edeceğiz. Kulağımızda hep, cumhurbaşkanımızın, "Derdi olmayana adam demem" sözü var.

MUHTARI ARAYIP ALLAH BELANI VERSİN DİYEN…


Kendi atadığı personelleriyle problem yaşayan kendisi. Muhtarı arayıp Allah belanı versin diyen o. Fatma hanım siz siyaseti gezide polis taşlayanlardan öğrenmiş olabilirsiniz. Ülkemizi dışarıya şikayet edenlerden öğrenmiş olabilirsiniz. Biz ,karşınızda dimdik durup, topunuz gelin diyen Recep Tayyip Erdoğan'dan  öğrendik. Siz tanklardan kaçanlarla yol arkadaşlığı yaptınız ,biz tankların karşısına çıkanlara yol arkadaşlığı yapıyoruz. Sizden ve kavgacı uslubunuzdan kaçınacak değiliz . İzmit halkına gerçekleri anlatacağız. Öğrenci olarak geldiğiniz İzmit'ten, memleketinize geri yollayacağız. Daha çok yolumuz var, bize gayret etmek yakışır. Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik durmak yakışır. Birlik beraberlik şarkıları söyleyeceğiz. Yakın zamanda kaybettiğimiz, teşkilatımızın ağabeyi Ersin Alpaslan’ı da rahmetle anıyoruz” dedi.

YÜZDE 25’İNE MUHALEFET ETMİŞLER


Ali Güney’in ardından konuşan AK Parti İzmit Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, “İzmit belediye meclisimizin Ak Parti grubumuz olarak, milletimizin biz verdiği denetim görevini sürdürüyoruz. Başkan hanım proje sunacak ama hiçbirini yapmıyor erteliyor zorunda kalıyor. Geçtiğimiz dönemde belediyemiz Ak Parti tarafından yönetilirken, gündemin yüzde 25'ine muhalefet etmişler. Bizim oranımız yüzde 1'in çok az üzerinde. Bahane uyduruyor. Ismarlama çarpıtma haberlerle, milletin parasıyla araba alacağım diye propaganda yapmaya çalışıyor. Bataklıkta çırpınıyor.

HARCADIĞI BÜTÇE…


"Araç aldık 200 tane daha alacağız" koskoca bir yalan. Bunun doğrusu belediyenin bütçesine bakarak hukuki olarak borçlanması imkansızdı. Kendi söylediklerini kendileri inkar ettiler sonra yalanladılar. İzmit belediye başkanı bizlere 200 aracın sözleşmesinin bittiğinin ve satın alınması gerektiğine dair bir rapor hazırladı. Eğer kiralanırsa 170 milyon lira kira ödemesi gerekiyor. Aynı araçlar 48 milyona kiralanıyordu. "Beni engelliyorlar" diyecekler diye istediğini yap diyecek halimiz yok. Daha öncesinde araç almak için yetki verdik. Şuan istediği kredi yetkisi. Harcadığı bütçe 1.5 milyar. 120 milyonluk kredi talebini değerlendireceğimizi söyledik.

48 MİLYON-100 MİLYON


Beraber çalıştığı firmalar ihaleleri alamayınca, davet usulü ihale yapmaya başladı. Bugün 48 milyona bu araçları kiralayan bir KBB var diğer tarafta ise 100 milyona kiralayan bir ilçe belediyesi var. Sahipleri aynı fakat, şirket isimleri farklı olan kişiler kimlerdir diye soruyoruz, neden açık ihale yapmıyorsunuz? Yakınlarınız ayrı ayrı şirketler kurup ,ihale alan akrabalarınız 100 milyon TL'nin hesabını nasıl  verecekler acaba. Bu ihaleleri alan şirketlerin kapısına gittiğimizde şirket bile yok kapı duvar. Büyükşehir ambulansları insanlarımıza hizmet ederken, ambulanslarımızın arkasına takılıp kendi logolarıyla insanlara kendi hizmet etmiş gibi gösteriyorlar. Büyükşehir belediyemizin bir projesi vardı; doğum yapan annelere çocuk bakımı ve emzirme eğitimi veriyorlardı. Son günlerde, sadece bir tane ebe işe alarak yine bir hizmet aşırma olayına imza attılar” diye konuştu

SAHTE FOTOĞRAF KULLANIYORLAR


Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Ersin Alparslan kardeşimizi rahmetle anarak başlamak istiyorum. İzmit'te 149 iş yaptık 1 milyar lira tuttu. 548 milyon liralık da işimiz devam ediyor. Tramvay hattımız 2.2 km uzattık. Ambulansımızın peşine takılanlar, yaptığımız parkların yanına tabela koyuyorlar, sanki kendi parkları gibi. İzmit’in merkezinde yaşayanlar biliyorlar her yeri sel basardı. Bir çok çalışma yapıp bu suyu denize verdik ve selin önüne geçtik. Yakında sadece çakma fotoğraflar bulabilecekler. Sahte fotoğraflar kullanıyorlar. Gerçekte olmayan yerlerin fotoğraflarını koyuyorlar. Biz yürüyüş yolunu yapıyoruz, onlar gelip bir çöp kovası koyup sahipleniyorlar. Sonra burayı biz yaptık diyorlar bu kadar pervasızlar. Cedit ihalesini bize soruyorlar ben olsam utancımdan ağzımı açamam. Halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz, öğrencilerimize çok değer veriyoruz. 2023'de ortaokul ve liselerin tamamında robotik kodlama atölyeleri olacak” dedi.

İZMİT’İ GERİ ALACAĞIZ


İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Biz bir söz verdik. Bu millete bir sözümüz var hiç durmadan yürüyeceğiz. Muhalefete bu ülke teslim edilemez. Bu bizi daha çok hırslandırıyor. HDP 7. Parti olarak onların yanında, bunlar tescillenmiş onaylamış şeyler. İki gün önce yapılan HDP kongresinde şeref konuğu CHP il başkan yardımcısı ve geçmiş dönem yöneticisi. Teröristlere saygı duruşu yapıyorlar. Bu nasıl Atatürkçülük? Bu çelişkiyi anlamak çok kolay ama anlamak istemeyen anlamaz. Durmadan çalışacağız. Oylarımız Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilene kadar çalışacağız. Evelallah İzmit’i geri alacağız” dedi.

BİR GAYRET VAR


Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki şunları söyledi:
“Sayın cumhurbaşkanımız buraya geleceğimi duyunca sizlere selam götürmemi istedi. Sizler arkamızda durduğunuz sürece iyi günde kötü günde güven verdiğiniz sürece aşamayacağımız hiçbir şey yok. Ufak tefek yol kazaları olsa da Ak Partinin bayrağını yukarda tutuyorsunuz. 1991 yılında İstanbul'da ticaret yapıyordum daha önce hiç tanımadığım uzun boylu bir delikanli gel, ve derdini davasını anlatmaya başladı hiç tanımadığı insanların yanına hiderek içersindeki duyguları ve sıkıntıları paylaştı. Masadan gittikten sonra herkes dedi ki yüzünde Muhammedi bir nur var Allah işini ras getirsin. Nefis,yan gel yat diyor, git televizyon izle diyor, ama kalp diyor ki senin sorumlulukların var, iyilik yapmalısın insanlara iyilik etmelisin. Allah kötülerin şerrinden bizleri korusun. Hayat bir mücadele. Yıllar öncesinde cumhurbaskanimizin başlatmış olduğu mücadele bugün 21. Yılında. 21 yıllık bir gayret var, Ak Parti ailesi olarak başınızı dik tutun.

KÜRT VATANDAŞLAR DİLİNİ KONUŞAMIYORDU


Gelmiş geçmiş tüm hükumetlerden başarılıyız hem de her alanda. Yapılan yollar, havaalanları, tüneller, köprüler, sağlık her alanda başarılıyiz. Savunma sanayinde şuan 750 civarı proje var toplam bedeli 75 milyar dolar. İHA'larimiz SİHA'larimiz var, teröristlere dünyayı dar ediyoruz. Yaptıklarımızın hepsini anlatmaya kalksak sabaha kadar sürer. Vesayetçi bir yapı vardı. Faili meçhuller vardı. Sonra da darbeler yapılıyordu.  Bu vesayetçi yapıyı toprağa gömen lider Recep Tayyip Erdoğandır. Kürt vatandaşlar dilini konuşamıyordu, Aleviler alevi olduklarını söyleyemiyordu.

BUNLARI YAPMAYA NE HAKLARI VAR?


Bir gün belediyede akşam saati çalışıyorum, hanım beni aradı eve hızla gittim, 30-40 kız çocuğu ayakkabısı var. Erciğes Üniversitesinden başörtülü öğrencilerimiz gelmiş. Tıp fakültesi üçüncü sınıfta okuyan bir kızımız bana dedi ki; "üniversiteye giremiyoruz size akıl danışmaya geldik". Okuldan atılalım mı, yoksa başlarımızı açıp okulumuza devam mı edelim. Hiçbir şey söyleyemedim. Gözyaşları içerisinde bize baktılar. Sadece telefonumuzu verip ihtiyaç durumunda bizi arayın diyebildik. Bunu bize yapmaya ne hakları var. Başörtüyle cumhuriyet tehlikeye girmez, mecliste başörtülü ve başörtüsüz bir sürü hanım arkadaşımız var.

DARBE


Parti kapatma davaları oldu , darbe girişimleri oldu Allah'a şükür Recep Tayyip Erdoğan vardı, Allah'a şükür Devlet Bahçeli vardı. Hepimizin tanıdığı bir pop sanatçısı Kabe'nin etrafında tavaf ederken köşeye çekilip beni arıyor; bembeyaz bir elbise giydim ,sırtımda Türk bayrağı var beni durdurup bayrağı öpüyorlar sonra da  Recep Tayyip Erdoğan diyerek kabeye dönüp dua etmeye başlıyorlar. Tüm dünyada yaptıklarıyla sevilen ve saygı gören bir cumhurbaşkanımız var.

21 Haz 2022 - 10:04 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.