Erzurumlular Vakfı’nda 'Kurtuluş' sunumu

Tarihçi - Yazar Volkan Şenel, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nda “İzmit’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu” başlıklı sunum gerçekleştirdi

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıldönümü nedeniyle Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nda, Tarihçi - Yazar Volkan Şenel’in katılımıyla dernek binasında program düzenlendi. Düzenlenen programa Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, vakıf yöneticileri, tarihçi yazar Volkan Şenel ve vakıf üyeleri katılım sağladı.

“İZMİTİMİZ ÖNEMLİ BİR KONUMDA”

Kahvaltılı gerçekleştirilen programın ardından açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Ahmet Önal, “İzmitimizin kurtuluşu nedeniyle bir araya geldik. Hepimizin ortak paydası İzmitliyiz, Kocaeliliyiz. Tarihini, geçmişini anlatmak için sağ olsun Volkan hocam bizlere katkı vermek için geldi. Bu diyarları bize emanet eden şehitlerimizden Allah razı olsun. Onların verdiği can ve kanla bizler bugün burada hep beraber mutlu bir şekilde vakıfımızda kahvaltı yapıyoruz. İzmitimiz çok önemli bir konumda. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sanayi ve üretim anlamında Türkiyemize büyük katkısı olan bir ilimiz. Bizler de Erzurum’dan gelip yerleşmiş, burada doğmuş Dadaşlar olarak İzmitimizin tarihini anlatmak zorundayız” dedi.

“HASSASİYETTEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Önal’ın ardından konuşan Tarihçi-Yazar Volkan Şenel,“İzmit’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu” başlıklı sunum yaptı. Şenel yaptığımda sunumda, “Bugün 28 Haziran İzmitimizin kurtuluşu ile ilgili program düzenliyoruz. Vakıf başkanımıza, yönetimimize ve değerli hemşerilerimize milli konulara, birlik ve beraberliğimizin için çok önemli olan İzmitimizin kurtuluşuna, şehrimizin tarihine, kültürüne göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum. STK’ların da son dönemde bu tür programlar düzenlemesi çok önemli ve manidar. Tarih bilinci olarak altını özellikle çizmemiz gereken bir husus var. Biz neden Sarıkamış’a gidip şehitlerimizi anıyoruz? Neden Çanakkale Zaferimizi kutluyoruz? Özellikle milli şuur oluşturabilmek için. Bu toplantının, bu programın yapılması bu konuya katkı sağlayan bir toplantı.

KOCAELİ BÖLGESİNE HAKİM OLABİLMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR”

İzmit’i, Kocaeli’yi konuşabilmemiz için coğrafyasını bilmemiz gerekiyor. Bu şehrin antik döneme kadar giden önemli bir tarihi olduğunu görüyoruz. Osmanlı Devleti Dönemi’nde bir haritada şehrimizin önemli konumunu görüyoruz. Biz, gerek ülke olarak gerek şehir olarak çok önemli stratejik bir konumda bulunuyoruz. Yani coğrafya kaderimiz oluyor. Tarihte birçok medeniyet Kocaeli bölgesine hakim olabilmek için birbirleriyle mücadele ediyorlar. Bu şehrin tarihinde coğrafya ve özellikle yollar hep var” 

25 Haz 2022 - 12:21 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.