Hürriyet: AKP ve MHP’liler sivil hayatlarında kiralık araçlara mı biniyorlar?

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet basın toplantısında AKP’li ve MHP’li meclis üyelerine yönelik; “Bu kiralamayı övenler ve satın almaya hayır diyen AKP’li meclis üyeleri şahsi hayatlarında ya da şirket çalışmalarında kiralık araç kullanıyorlar mı kullanmıyorlar mı?” diye sordu

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerine kendilerinin sivil hayatta kullandıkları araçları satın aldıklarını mı yoksa kiraladıklarını mı sordu. 24 Şubat 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilgili bilgi veren Başkan Hürriyet şu ifadelere yer verdi; “Şaşkın şaşkın bu arkadaşların araç kiralanması ile ilgili savunmalarını izliyorum. O zaman onlara şu soruyu sormak istiyorum; biz normal hayatımızda kiralık araca biniyor muyuz? Madem kiralama bu kadar iyi bir şey öyleyse herkes kiralık araca binsin. Bu kiralamayı övenler ve satın almaya hayır diyen AKP’li meclis üyeleri şahsi hayatlarında ya da şirket çalışmalarında kiralık araç kullanıyorlar mı kullanmıyorlar mı? O zaman onları davet ediyorum, lütfen kiralık araca binsinler satın almasınlar.


“MAL SAHİBİ OLMAK MI YOKSA KİRALAMAK MI”?


Birçok insan kredi çeker kira öder gibi ev sahibi, araba sahibi ve mal sahibi olur. O zaman AKP’li ve MHP’li arkadaşlar da ne yapsın, kiralık araca binsinler. Biniyorlar mı kiralık araca? Hayır binmiyorlar. Kendi hayatlarında satın alıyorlar mal sahibi oluyorlar. Belediyeye gelince bin bir türlü rakamlarla kiralamalar iyidir, kiralamalar düşüktür, kiralamalar şöyledir, kiralamalar böyledir diyerek öve öve bitiremiyorlar. O zaman şunu sormak gerekir; mal sahibi olmak mı, kiralama yaparak paraları havaya atmak mı? Bunun takdirin halkımız söyleyecek. 


“CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI VAR”


Size daha da kötü bir şey söyleyeyim. 24 Şubat 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararı var. Diyor ki; ‘Madde 3: sözleşme süresi 365 takvim gününü aşan hizmet alımı ihalelerinde fiyat farkı hesaplanacağına ilişkin düzenlemeye yer verilmesi zorunludur’ cümlesini ekliyor. Yani bu ne demek?  Bundan sonra 1 yılı aşan ihalelerde bu hangi ihale olursa olsun fiyat farkı mecbursunuz koyacaksınız diyor. İşte biz mecliste geri kalan bütün araçlarımızı almak üzere 125 Milyon TL daha kredi yetkisi istiyoruz. Artık kiralamak istemiyoruz. Biz önümüzü göremiyoruz. Biz bu enflasyonist ortamda yarın bu kiralamaların kaç paraya mal olacağını öngöremiyoruz. Bundan kamu zarar görecek.

“BUGÜN 3 LİRA İSE BELKİ YARIN 100 LİRA”


Satın almak daha tasarruflu daha belediye lehine kendi araçlarımızı kendimiz kullanalım kendimiz mal sahibi olalım diye çırpınırken ve öngöremiyoruz diye bas bas bağrınızken AKP’li ve MHP’li arkadaşlar ‘Olur mu bakın Büyükşehir’in ihalesi nasıl öngöremiyorsunuz bu kadar büyük rakamlar çıkarıyorsunuz’ derken işte buyurun fiyat farkı. Bundan önce araç kiralamalarında fiyat farkı maddesi koymuyorduk ama şimdi bu kararla birlikte fiyat farkı da koymak zorundayız. Bu, eğer bugün 3 liraya kiralıyorsam yarın enflasyon tavan yaptığında buna dayalı olarak belki 5 liraya, 10 liraya ya da 100 liraya çıkacak. Öngörebiliyor muyum? Öngöremiyorum.


“AKP’LİLER DE KABUL EDİYOR”


Bugün 50 liraya kiralıyorsam yarın bunun 100 liraya mal olmayacağının garantisi var mı? Yok. Hangi firma alırsa alsın yarın bunu önümüze koyacak. Tamam, ben 50 liraya kiraladım ama kardeşim bak genelge ve karar var, sen bunu şartnameye koymak zorundasın. Kaldı ki AKP’liler bile enflasyonun artarak devam edeceğini kabul ediyor. Bu ortamda yarın firma bize derse ki 50 liraya ama artık bu işin bedeli 100 lira nasıl öngörebileceğiz bunları, öngöremiyoruz. İşte buyurun, böyle garabet fiyat farkının da getirildiği bir ortamda biz araç satın almak için çırpınıyoruz.”

# mhp

08 Tem 2022 - 09:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.