Ulaşımda zamlı tarife bugün başlıyor

Kocaeli’de ulaşım ücretleri için düzenlenen zamlı tarife, bugünden itibaren hayata geçiyor. Böylece şehir içi ulaşım ücreti 5,5 liradan 6,5 liraya yükselecek

Büyütmek için resme tıklayın

Kooperatifler Birliği ve Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası, UKOME tarafından çıkan yüzde 36’lık zammın uygulanmaması nedeniyle geçtiğimiz günlerde çalışmama kararıaldıklarını açıklamış, alınan kararın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın devreye girerek belediye olarak minibüsçülere destek vereceğini belirtmişti. Büyükakın’ın destek sözünün ardından minibüsçüler tarafından yeni tarife belirlendi. Böylece şehir içi ulaşım ücretini 5,5 liradan 7,5 liraya yükselten zamma karşılık, Büyükşehir Belediyesi’nin 1 liralık desteğiyle yeni tarife ücreti 6,5 lira olarak belirlendi. Zamlı tarife ise yarından itibaren geçerli olacak.

Ulaşımda zamlı tarife bugün başlıyor

“  ZAM YAPMAYA MECBURDUK” 


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, zamlı tarifenin yarından itibaren uygulanacağını belirterek, “Bu süreçte vatandaşın bizlere hak vereceğini düşünüyorum” dedi. Kurt, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın bu süreçte minibüsçülere verdiği desteği hatırlatarak, “Başkanımız sağolsun bu süreçte aracılık yaptı. Konuyla ilgili meclis kararı alacaklarını belirtti. Ulaşım ücreti olarak ülke genelinde ortalardayız. Hatta bazı illere göre de düşük ücretler. Esnaf gerçekten zor durumda. Ekonomik şartlar ortada. Vatandaşlarımızın da bu konuda bizlere hak vereceğini düşünüyorum. Her zaman söylediğim gibi tek giderimiz mazot değil. Marketlerde her gün değiştirilen etiketleri görüyoruz. Bizim de giderlerimiz günden güne artıyor. Bu zammı yapmaya mecburduk” dedi. 

İŞTE YENİ TARİFE 


Ulaşıma yapılan yeni zamla birlikte şehir içi tam bilet 5 lira 50 kuruştan 6 lira 50 kuruşa, indirimli bilet 3 lira 80 kuruştan 4 lira 50 kuruşa, 3 lira 40 kuruş olan öğrenci bileti ise 4 liraya yükseldi.

13 Tem 2022 - 09:08 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.