Tarihe karşı değiliz, tarihi vurguna karşıyız

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, çarşamba günü gerçekleşecek İzmit Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Nikomedia Vakfı protokolü imza yetkisine AK Parti'nin ret oyu verdiğini söylemesi üzerine Güney'den cevap geldi

Ali Güney'in açıklaması şu şekilde: “Fatma Hanım,  Kurban Bayramı öncesi yaptığı basın açıklamasında İzmit’in tarihinin ortaya çıkarılmasına karşı olduğumuzu ileri sürerek tarihi bir yalan ortaya atmıştır. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, Fatma Hanımın asılsız iddialarının tam tersine İzmit’in tarihi, kültürel mirasını ortaya çıkması için gerçek anlamda çalışmaları bugüne kadar sadece  AK Parti yapmıştır.

"KÜLTÜR TEPESİ, AKÇAKOCA MEYDANI..."

İzmit’te bugün ele geçirmek için her türlü oyuna kalkıştığı, insanları mağdur edecek kadar gözü döndüğü, utanmadan, sıkılmadan sanki kendi yapmış gibi yıllardır açık olan yerlere tekrar tekrar kurdela kestiği Tarihi Süleyman Paşa Hamamı’ndan tutun da, Saat Kulesi ve Atatürk Heykeli çevresi, Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanından önce ilk basın toplantısını gerçekleştirdiği yer olan Kasr-ı Hümayun’un (Av Köşkü) restorasyonu, Redif Müzesi, Paşalar Dairesi, İmaret Camii, Tarih Koridoru ve Akçakoca Meydanı gibi saymakla bitmeyecek çalışma AK Parti döneminde yapılmıştır.

"VAKIF KURMADAN YAPTILAR"

Fatma Hanım, Nikomedya kalıntılarını bulacağım diye önce kendi adına vakıf kurdu. Soruyoruz, AK Parti döneminde yapılan onlarca tarihi çalışma için; restorasyon, bakım, onarım için hangi belediye başkanı kendi adına vakıf kurdu? Fatma Hanım kendi adına kurduğu bu vakfa neden belediyenin parasını doğrudan aktarmak için ısrar ediyor? Yoksa yandaşlarına, akrabalarına, seçim sonrası kurulan şirketlere aktarılan paranın artık denetimlere takılmasını mı istemiyor? Böylece belediyenin parasının takibini engellemek mi istiyor?

"KARŞI DEĞİL, DESTEK OLDUK"

Nikomedya kalıntıları dahil, İzmit tarihinin ortaya çıkarılmasına biz neden karşı çıkalım? Tam aksine, kendisinin de açıkça ifade ettiği gibi Bakanlığımız bu çalışmaları onaylamış. Bu kazı çalışmaları yapılacaksa belediye lojistik destek sağlasın, araç versin, eleman versin. Ama milletin parası neden belediye başkanının himayesindeki vakfa direkt olarak aktarılsın? Belediyenin parası, belediyenin kasasında kalsın. Nereye, ne harcanacaksa belgeli, resmi yollardan yapılsın. Biz Nikomedya kazılarının yapılmasına değil, tarih çalışması yapıyoruz diyerek belediyenin kasasının boşaltılmasına, tarihi vurguna karşıyız, karşı olacağız.”

18 Tem 2022 - 11:10 Kocaeli- Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.