Yavuz ve Büyükakın stadı inceledi

Açılış maçında Kırlarelispor’u ağırlayacak olan Kocaelispor’un yeni stadında çimleme çalışmaları son hızıyla sürüyor. Vali Yavuz ve Başkan Büyükakın ise stattaki çalışmaları inceledi

Sezonun ilk maçını Kırklarelispor ile 28 Ağustos’ta oynayacak olan  Kocaelispor’un saha yenileme çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki aya doğal çimin yetişmesi için ellerinden geleni yapan teknik ekip, Vali Seddar Yavuz ve Başkan  Tahir Büyükakın’a çalışmalar hakkında bilgi verdi. Teknik ekip, doğal çimin büyüme döneminin biraz uzun süreceğini ifade ederken önümüzdeki ay yapılacak olan ilk maça sahanın yetişmesi için var gücüyle çalışıyor.

TEKNİK EKİP BİLGİ VERDİ

Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yeni sezon öncesi Kocaeli Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. Vali Yavuz ve Başkan Büyükakın’ı statta Kocaelispor Başkanı Engin Yavuz ve yönetimi karşıladı. Yeni sezon öncesi Vali Yavuz ve Başkan Büyükakın’a son çalışmalar hakkında bilgi veren yetkiler, ayın 28’indeki karşılaşmaya kadar stadın hazırlanacağını ifade etti. Çim saha ile ilgili teknik bilgileri ise Çim Teknikeri Nisan Kadıoğlu, İnşaat Mühendisi Oğuz Ceran, Makine Teknikeri Olgun Saygıner, Procon Yapı A.Ş firma yetkilisi Mimar Bülent Köprülü aktardı.

KADIOĞLU:EN İYİ TOHUMLAR SEÇİLDİ

Sahanın canlı olması sebebiyle sürecin uzayabileceğini ifade eden Çim Teknikeri Nisan Kadıoğlu, Bölgeye en iyi tohumlar seçildi, onlar gelecek. Ekim yapılacak, tekrardan kumlama, silindir ve fırçalama yapılacak. Gerekli olan bütün malzemeleri çimin kök salması için kullanacağız. Planlı programlı çalışıyoruz. Güzel bir çalışmayla en kısa sürede çimlenmeyi sağlamaya çalışıyoruz. Bu doğal bir olay, çimi ektikten sonra bir ay hastalanma dönemi var. Kapalı saha, zemin ışık alıyor ama hava sirkülasyonu yok” dedi.

‘SÜREÇ BİRAZ UZAYABİLİR’

Açıklamalarını sürdüren Kadıoğlu, “Çimin gelişmesi için de hava sirkülasyonu ve rüzgar çok önemli. Bunu için de fan çalıştıracağız. Süreci en hızlı şekilde başlatacağız ama bu ir canlı ve gelişmesi zaman alıyor. Tabi büyüme sürecinde sorun çıkmayacağını garanti edemeyiz. Tek ihtiyacımız zaman. Eylül ayı en önemli dönem çünkü çimin istediği iklim şartları o zaman gelişiyor. Biraz çimlenme olur ardından hemen oyun oynanırsa çimi kaybederiz ve bu süreç böyle devam eder” şeklinde konuştu.

VALİ YAVUZ: KALICI ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Kadıoğlu’nun ardından konuşan Vali Seddar Yavuz ise “Büyükşehir belediye Başkanımız Kocaelispor Kulüp Başkanımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve uzmanlarla beraber spor kenti Kocaeli’de stadyumun yenilenmesi ve geçmişte yaşanan sorunları ortadan kaldırmak üzere girişimlerimiz oldu. Geçen yıl sezon içerisinde sorunlar olunca müdahaleler yaptık ve sezonu daha sorunsuz bir şekilde geçirmiş olduk. Tabi bu arada kalıcı bir çözüm üretmek amacıyla da girişimlerimiz oldu. 24 Mayıs’ta da ihaleyi gerçekleştirdik. Sulama sitemlerini tekrar değiştiriyoruz. Çimin daha iyi hale gelmesi için teknik birtakım donanımları yapmıştık, bunları gözden geçiriyoruz” diye konuştu.

‘KOCAELİMİZE YAKIŞIR BİR SEZON OLMALI’

Sahanın etrafında da değişiklik yaptıklarını belirten Vali Yavuz, “Böylelikle Kocaeli’mize yakışır bir şekilde sezonu açmak istiyoruz. Hepinizin bildiği gibi ihale süreçleri itirazlar, ilanlar gibi belirli bir süreci var. Yaklaşık 7 milyon TL maliyetle burayı tamamlamış olacağımızı ümit ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte bu şehirdeki sorunları işbirliği, koordinasyon, sevgi, saygı çerçevesinde yürütüyoruz. Kocaeli’mize yakışır şekilde hareket ediyoruz. Kocaeli’mize yakışan hizmetleri yapmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle de Gençlik ve Spor Bakanımıza da teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Büyükşehir belediye başkanımızın da her daim katkısını görüyoruz. Kendisine de çok teşekkür ederim” dedi.

BÜYÜKAKIN: BİR AKSİLİK ÇIKMAYACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın da bir açıklama yaparak “Buradaki temel mesele; sezona yetişme meselesidir. Arkadaşlarımız iş programlarını gerektiği gibi yapmışlar. Teknik arkadaşlarımızın açıklamalarına göre teknik olarak yönetebileceğimiz kısımlarda bir sorun gözükmüyor. Ama bunun dışında sonuçta çimin canlı olması nedeniyle yönetilemez olan kısmı da dikkatle izleyeceğiz. Orada da elimizden geleni yapacağız. Sezona yetişmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bir aksilik çıkmayacak diye ümit ediyoruz. Buradaki arkadaşlarımız teknik olarak ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Sayın valimiz ile üzerimize düşen her şeyi yaptık. Az önce de teknik olarak süreci denetledik. İnşallah bir aksilik olmadan en kısa sürede yetişir ve içeride oynayacağımız bir kayba uğramadan Kocaelispor’umuz bu sezona başlar diye tahmin ediyoruz” dedi.

21 Tem 2022 - 11:54 Kocaeli- Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.