Haydar Akar, "Milletvekili olmayacağım"

Basın mensupları ile bir araya gelen TBMM Başkan Vekili Haydar Akar gelecek seçimde milletvekili olmayacağını açıklayarak, “Siyaseti bırakmıyorum. Abilik yapmak istiyorum. Ben burada doğdum, büyüdüm bir yere gitmiyorum" dedi

Büyütmek için resme tıklayın

TBMM Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kartepe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, gerçekleştirilen basın toplantısında yerel ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Önümüzdeki seçimlerde milletvekili olmayacağını açıklayan Haydar Akar, “Gelecek seçimlerde milletvekili adayı değilim. Siyaseti bırakmıyorum çünkü bugün Hayda Akar olduysam mensubu olduğum siyasi parti sayesinde oldum. Koaceli’de doğmuş olan bir vatandaş olarak bu koltukta oturdum. Onurlu bir görev yaptım. Beni bu süreçte destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Ülkede bir seçim beklentisi var. Kişisel olarak seçimlerin zamanında yapılacağını düşünüyorum. Bir seçime ihtiyaç var. Türkiye yönetilememe durumuna geldi. Bu sorunu tüm kesimler yaşıyor. Uzun süre aynı görevde kaldığınız zaman çözüm yollarından uzaklaşırsınız. Görev değişikliği elzemdir. Siyaseti bırakmıyorum, yol arkadaşlarıma destek olmaya devam edeceğim. 

 

“KENARA ÇEKİLİP İZLEMEM”

Tecrübelerimden yararlanmak isteyen arkadaşlarıma destek olacağım. Şimdiye kadar hiç görev talep etmedim. Kimseye beni milletvekili yapın da demedim. Bir şey talep etmem ama bir iktidar değişikliğinde birçok kişiye ihtiyaç olacak. Benim tecrübelerimden faydalanmak isterlerse bunu da kabul ederim. Kenara çeklilip izlemek doğru değil. Kocaeli önemli bir kent. Peki Kocaeli hakettiğini alabiliyor mu? Kocaeli, ülkeye sunduğu katkının çok az miktarından faydalanabiliyor. Kocaeli her gün artan nüfusu üle yeni okullara, hastanelere ihtiyacı var. Bu kadar güçlü bir iktidarda daha iyi yönetilmesi gerekirdi. Bundan sonra devam eden arkadaşların bu konuda daha özenli olması gerekiyor. Ben bu konuda tüm desteği vereceğimi belirtmek istiyorum” dedi.

 

“ABİLİK YAPMAK İSTİYORUM”

Görev talebi olmadığını vurgulayan Akar, “Seçilebilir bir noktada görev talebim yok. Ben arkadaşlarıma destek olmak istiyorum. Haydar Akar olmamı sağlayan partimizdir. Ben sadece milletvekilliğini bırakıyorum siyaseti bırakmıyorum. Bir yarış, bir seçimin içerisine girmeyi düşünmüyorum. Ben abilik yapmak istiyorum. Ben burada doğdum, büyüdüm bir yere gitmiyorum. Anayasa gereği iki dönem meclis başkan vekilliği oluyor. Ben meclis başkan vekilliğine devam ediyorum dolayısıyla. Ben bir ön seçimi tercih ediyorum. Fakat sadece ön seçim de yeterli değil tek başına. Ne tek başına ön seçim ne de tek başına merkezi yoklama yeterli. Altılı masa var ve ittifaklar devam ediyor. Kocaeli 2 milyonluk bir kent. Ben adayların dışarıdan getirilmesine de karşıyım” şeklinde konuştu.

 

“SİYASETEN DEVLET BATIRILIYOR”

Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan hizmetlerden bahseden Akar, “Biz ne söylersek yapmak zorunda kalıyorlar. Türkiye büyük bir ülke. Kaynakları bol. Bunları nasıl kullanabildiğimiz önemli. Yap-İşlet-Devret modeli ile gerçekleştirilen Osmangazi Köprüsü zarar ediyor. Bunu 3 yılda kendi kaynaklarımızla yapabilirdik. Daha geç olurdu ama kamunun olurdu.  Türkiye ayağa kalkar. Halkın refahını artırarak ayağa kalkar. Halkın alım gücü yoksa bir anlamı yok. Türkiye’nin idealist bir yönetimle ayağa kalkacağını düşünüyorum. Kamucu bir anlayışı benimsememiz gerekiyor. Yuvacık Barajı yapıldığında hain ilan edildik. Bizi topa tuttular. Sadece yaptık demek için bir hizmet yapmak doğru değil. Siyaseten devlet böyle batırılıyor. Her yere havalimanı yapacağım derseniz uçuş bile yapılmayan havalimanları ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

 

KOCAELİ’DE OY ORANIMIZ YÜZDE 25”

Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili konuşan Akar, “Her CHP’linin adayı Genel Başkanımızdır. Altılı masadan başka bir aday çıkarsa da Cumhurbaşkanı adayımız o olacak. Altılı masanın yol alış şekli bu.  Altılı masa ülkenin geleceğini değiştirebilir. Bu ilk defa gerçekleşiyor. Ortak akılla bir anayasa yapılırsa eşitlik ortaya çıkar, Türkiye bir değişime hazır. İsim ne olursa olsun. Yaklaşık bir ay önce yapılan ankete göre Kocaeli’de CHP’nin oyu yüzde 25, Türkiye genelinde yüzde 27” dedi.

22 Tem 2022 - 12:41 Kocaeli- Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.