İzmit Belediyesi işçilerine yüzde 30 ara zam!

İzmit Belediyesi işçilerine zam müjdesi veren Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, “Günlerdir hep birlikte çalışıyorlar. Gönül isterdi ki daha fazlası olsun şu anda şartlarımızın verebileceği en yüksek ara zam %30 olarak anlaştık.” Dedi.

İzmit Belediyesi ve Genel İş arasında yapılan protokol ile İzmit Belediyesi çalışanlarına yüzde 30 ara zam kararı alındı. İmza toplantısında konuşan Genel İş Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, “ Türkiye uzun bir dönemdir hayat pahalılığı girdabı içerisinde. Yanlış ekonomik politikalar sonucu gelinen noktada alım gücünün düşmesinden dolayı toplumun her kesimi mağdur. 5’i bir yerde olanlar hariç ne yazık ki emeğiyle geçinen herkes bir girdabın içerisinde. Biz zamdan ziyade hayat pahalılığının durmasını istiyoruz. İzmit Belediye Başkanımızla bir çalışma yaparak bu hayat pahalılığına bir can suyu olması için sizlere bir ara zam olması noktasında burada bir araya geldik.

“İŞÇİ ARKADAŞLARIM ADINA TEŞEKKÜR EDERİM”


Bu kapsamda emeği geçen insan kaynaklar çalışanlarımıza, mali hizmetlerde yetkili arkadaşlarımıza ve şirket yönetim kurulu başkanlarımıza, Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’e de tüm işçi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bizler de bu belediyenin prestijini, çalışma temposunu tüm işçi arkadaşlarımızla birlikte zirveye çıkartmak için söz veriyoruz. Daha güzel anılarla birlikte olmak umuduyla.” İfadelerine yer verdi.

“49 AYRI İŞ TANIMINI 7’YE DÜŞÜRDÜK”


Küçük’ün ardından sözü alan İzmit Belediye Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ise ; “Göreve geldiğimizden bu yana işçinin, emekçinin alın terini en üst noktada verebilmek için gerçekten mücadele veriyoruz. Herhangi bir adaletsiz anlayış değil, eşit anlayışla ve şeffaflıkla sürecin en başından beri bütün hesaplarımızı, kitaplarımızı sendikanın önüne döktük. Belediyenin alım güçleri ortadayken 49 ayrı iş tanımını 7 ayrı iş tanımına indirerek, gruplar arasındaki herkesin aynı ücreti alabilmesi için büyük bir mücadele vermiştik. Bizim bile umduğumuzun ötesinde çok güzel bir sözleşme yapmıştık. İlk sözleşmemiz olmasına rağmen, ciddi bir adalet, ciddi bir zam oranı verme imkanımız olmuştu.

“YÜZDE 30 OLARAK ANLAŞTIK”


Tabi ki daha iyisi daha fazlası mümkün ama o dönem şartlar içerisinde en iyi sözleşmelerden birisiydi. Ne yazık ki sayın başkanımızın da ifade ettiği gibi alım gücünün düşmesi, Türkiye ekonomisinin giderek sürekli derinleşmesi, enflasyonun ne yazık ki tutulamaz olması ve hayat pahalılığı en çok emekçiyi ve sabit ücretli insanımızı vuruyor. Geldiğimiz bu noktada özellikle belediye çalışanlarımızı ve işçilerimizi en iyi şartlarda bu ara zammı alabilmesi için yine aynı şeffaflıkla bütün çalışma arkadaşlarımız sendikanın önüne bütün hesaplarımızı döktü. Günlerdir hep birlikte çalışıyorlar. Gönül isterdi ki daha fazlası olsun şu anda şartlarımızın verebileceği en yüksek ara zam %30 olarak anlaştık.

EN DÜŞÜK YEVMİYE ÜCRETİ


Yevmiye olarak da en düşük 257,40 TL’ye çıktı. Dolayısıyla asgari ücretin brütleri üzerinden yevmiye 215,70’e gelirken, bizim en düşük yevmiyemiz 257,40 TL oldu. Dolayısıyla asgari ücret üzerinden hesaplanan yevmiyeye göre bizim en düşük yevmiyemiz, şu anda yüzde 20 daha fazlası olmuş oldu. Yine sosyal haklarda bir iyileştirme bugün itibarıyla yapmış oluyoruz ve 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere bu hayat pahalılığına, enflasyona bir katkı olsun diye bu ara zammı yaptık. Daha iyisini verebilmek için yine her zaman yan yana olacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

# zam

22 Tem 2022 - 17:55 Kocaeli/ İzmit- Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.