500 P plaka krizi şimdilik tatlıya bağlandı

Kocaeli'de ihtiyaç fazlası şehiriçi otobüslerinin trafikten çekilerek yerine 500 P plaka verilmesi servis aracı işletmecilerini ayaklandırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyerek Genel Sekreter Gündoğdu ile görüşen servisçilerin krizi şimdilik tatlıya bağlandı.

500 P plaka krizi şimdilik tatlıya bağlandı
500 P plaka krizi şimdilik tatlıya bağlandı
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Şenol İkizek, geçtiğimiz gün oda üyelerine, Serdar Mahallesi İstanbul İzmit Karayolu üzerinde yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı önünde toplanmaya, şehiriçi ulaşımında ihtiyaç fazlası araçların trafikten çekilerek yerine 500 P plaka dağıtılması konusunda istişare edip, yol haritası belirlemek için çağrıda bulunmuştu. Servis işletmecileri sabah saat 10.00 sularında Ulaşım Dairesi Başkanlığı önünde toplanmaya başlarken Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Odası Başkanı Şenol İkizek, alınan kararın esnafı üzdüğünü dile getirerek bundan sonra ne yapılması gerektiğini üyelere sordu.

ESNAF YÜRÜME KARARI ALDI


Başkan İkizek'in sorusuna karşın esnaflar önce Ulaşım Daire Başkanlığı'na yürüdü, burada içeri girmek isterken güvenlik görevlileri ve daire başkanlığı personelleri esnafa izin vermedi. Yaşanan durum sonrası esnaf kapatılan kapıya yüklenerek içeri girdi. İçeri giren esnaflar Ulaşım Daire Başkanı Ahmet Çelebi ile görüşmek istediklerini söylerken Ahmet Çelebi'nin yerinde olmaması nedeniyle görüşme sağlanamadı. Durum sonrası esnaf danışma masasına vurarak kararı protesto etti. Karşılarına ısrarla bir yetkili isteyen esnafın karşısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanvekili Salih Mülayim çıktı. Vekil Mülayim süreci Oda Başkanı Şenol İkizek ile birlikte yürüttüklerini söylerken, Başkan İkizek istediği üniversite raporlarının verilmediğini söyledi. Bu diyalog sonrası gerginlik artarken esnaf Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan ayrılarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne yürüme kararı aldı.

TAHİR BAŞKAN BU İŞİ ÇÖZER


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı önünden yola çıkarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyen servis işletmecileri, 500 P plakanın dağıtıma ilişkin yanlış bilgilendirildiğini ifade ederken bu işi yine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın'ın çözebileceğini ifade ettiler. Esnaf arasında yaptığı konuşmalarda 'Tahir Başkan bu işi çözer' derken 'Ranta hayır' ve 'UKOME şaşırma sabrımızı taşırma' sloganları atıldı. Ulaşım Daire Başkanlığı önünden yola çıkan esnaflar D-100 Yenidoğan mevkiinden Fabrika Caddesi ve ardından Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne ulaştı. Esnaf Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne ulaştığında çevik kuvvet ekipleri ve bariyerlerle karşılaştılar.

KRİZ ŞİMDİLİK TATLIYA BAĞLANDI


Kısa süreyle emniyet güçleri ile esnaf arasında gerginlik yaşanırken Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Şenol İkizek'in yüzünü yıkadığı ve bunun nedeninin emniyet güçlerinin esnafa biber gazı ile müdahalesi olduğu iddia edildi. Yaşanan süreç sonunda Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Şenol İkizek ve beraberindeki heyet Kocaeli Büyükşehir Belediyesi binasına giriş yaptı. Başkan İkizek ve beraberindeki oda üyeleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ile makamında görüşürken 500 P plaka krizi şimdilik tatlıya bağlandı.

25 Tem 2022 - 13:29 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.