BBP’nin yeni il başkanı Şengil oldu

BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya’nın istifa talebinin kabul edilmesinin ardından başkanlığa Alperen Ocakları İl Başkanı Kaan Şengil atandı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, geçtiğimiz Haziran ayında Konya Tanıtım Günleri'ne katılan BBP lideri Mustafa Destici'nin AK Partili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından isminin anılmamasına tepki göstermişti. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İl Başkanı Remzi Kaya, görevden affını istemişti.  BBP Genel Merkezi yapılan talebi dün itibariyle kabul etti. Kaya’nın yerine ise Alperen Ocakları İl Başkanı Kaan Şengil atandı. İstifanın kabul edilmesin,n ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaya, “Dargınlık ve küskünlüğüm yoktur” dedi.

KABUL EDİLDİ

Kaya’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “4 yıldır onurla, gururla ve şerefle sürdürmekte olduğum İl başkanlığı görevimden affımı geçtiğimiz ay genel merkezimize sunmuş ve değerlendirmenin sonucunu bekliyordum. Bugün itibarı ile görevden af talebim genel merkezimizin takdiri ile kabul edilmiştir. Mensubu olmakla gurur duyduğum partimi, yaşama gayemiz olan inançlarımıza hizmet etmenin bir vasıtası, camiamı ise ailem olarak gördüm, görmeye devam edeceğim. Partime, genel merkezime ve Davama kırgınlık ve küskünlüğüm asla ve kat'a yoktur ve hiç kimse olacağını düşünmemelidir. Partimizin il başkanlığına il yönetim kurulu üyemiz aynı zamanda Alperen Ocakları İl başkanımız, kardeşim sayın Av Kaan Şengil resmi olarak bugün itibari ile atanmış ve görevine başlamıştır” dedi.

DEVİR TESLİM PAZARTESİ

Devir teslim töreninin 8 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirileceğini belirten Kaya, “Özel işlerim sebebi ile il dışında olmamdan dolayı siz değerli basın mensubu kardeşlerimin de katılmasından çok memnun olacağım 8 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00’te İl binamızda yapacağımız basın toplantısı ile devir teslim törenini büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştireceğiz. Görev değişikliğinin öncelikle kardeşim İl başkanı sayın Kaan Şengil'e, ilimize, partimize ve Türk İslam dünyasına hayırlı olmasını yüce Rabbim den niyaz ediyorum. Dün bir çalıştıysak bu günden sonra genç, dinamik ve çalışkan İl yönetimi ve ilçelerimizle beş çalışarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KAAN ŞENGİL KİMDİR?

Av. Kaan Şengil, 2021 Mart ayında BBP İzmit İlçe Başkanlığına atanan Gökhan Aladağ’ın listesinde yer almış, bir ay sonra da BBP İl Başkanı Remzi Kaya’nın yönetimine girmişti.  Önce Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu, ardından Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Kaan Şengil, 2022 yılı Şubat ayında da Alperen Ocakları İl Başkanlığına atanmıştı. nSefa GARDİYANOĞLU

 

01 Ağu 2022 - 12:45 Kocaeli- Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.