O afişe 600 TL ceza

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "ByeBye Erdoğan" afişini asan CHP Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aliş Demir’e 600 TL para cezası verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün açılış bayramı adı altında Kocaeli’de miting yaptı. Erdoğan’ın Kocaeli’ye gelmesine saatler kala CHP Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aliş Demir ve yönetimi Derince Millet Bahçesi girişinde bulunan Çenesuyu Üstgeçidi'ne ‘Milletin iktidarına çok az kaldı. Sabredin geliyor gelmekte olan bye bye Erdoğan’ yazılı afiş astı. Emniyet ekipleri afişe kısa sürede müdahale ederek afişi asan CHP’li Gençleri ifadeye çağırmıştı. İfadesi alınan Aliş Demir’e Kabahatler Kanunu’na muhalefetten 600 TL para cezası verildiği öğrenildi.

“KİMSEYE HAKARET ETMEDİK”

Emniyetteki ifadesinde protesto haklarını kullandıklarını ifade eden Demir, “Emniyetten hukuktan korkumuz yok. Ben CHP Derince Gençlik Kolları başkanıyım. Siyasi bir kimliğim var. Demokrasinin hukuk devletinin siyasi partiler kanununun ve Anayasanın bize tanıdığı protesto hakkını kullandık. Bu hakkı kullanırken kimseye hakaret etmedik” dedi.

“TAVIR SİYASİDİR”

Sadece bir propaganda haklarını kullandıklarını belirten Demir, “Siyasi partilerin bu tip propagandaları kabahatler kanunu kapsamında değerlendirilemez. Herhangi bir suç unsuru teşkil etmez. Bize bu yapılan tavrın siyasi olduğu kanaatindeyiz. Ne yazık ki siyasiler emniyet güçlerimizi de bu korkularına, siyaseten çekincelerine alet etmişlerdir.”

08 Ağu 2022 - 09:02 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.