CHP Derince için geçici kurul belirleniyor

CHP Derince İlçe Örgütü yönetiminin düşmesi’nin ardından ilçe örgütüne atanacak olan geçici kurul, bugün gerçekleştirilecek olan CHP İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda belirlenecek

Cumhuriyet Halk Partisi (  CHPDerince İlçe Başkanı Birkan Koçak’ın görevden alınmasının ardından ilçe başkanı Elvan Sarım olarak açıklanmıştı. Sarım’ın göreve gelmesinin ardından yeni yönetim belirlenirken, iddialara göre Sarım’ın partiye çok gelmemesi nedeniyle yöneticilerden İrfan Aksoy, Halife Karabulut, Yavuz Akbulut, Neşat Küçük Aslan, Ayfer Abal, Neslihan Gizem Sarıkaya, Serap Tanyıldız Döner, Ümit Ersin Yahşi ve Yasin Dündar bu sabah saatlerinde istifa edeceklerini bildirdi.

“İNSANİ DEĞERLERE SIĞMAZ”

Yaşanan gelişmelerin ardından konuyla ilgili açıklama yapan CHP Derince İlçe Başkanı Elvan Sarım, dilekçelerin usule uygun verilmemesine rağmen istifaları kabul ettiğini açıklamıştı. Sarım açıklamasında, “Babamın yoğun bakıma alındığı gün de İlçe Başkanlığımıza istifa dilekçelerini ulaştırdılar. Her ne kadar verilen bu istifa dilekçeleri tüzüğün öngördüğü usullerle teslim edilmemiş ve esasında yönetimimizi düşürmeye kabil olmasa da partimizin demokrasi ve vefa duygusuyla bağdaşmayan bu fırsatçı anlayışın yönetim kademesinde olmaması adına istifalarını memnuniyetle kabul ediyoruz. Bu yapılan ne siyasi ahlaka ne de insani değerlere sığmamaktadır” ifadelerini kullanmıştı. Konu ile ilgili konuşan İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, “Bugün gerçekleştireceğimiz İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınacak kararla geçici kurulu belirlemiş olacağız”

09 Ağu 2022 - 08:54 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.