Özlenen Kocaelispor sahada olacak

Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Özlenen Kocaelispor sahada olacak” dedi

Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül, tesislerde düzenlediği basın toplantısında “Bu sezon hedefimiz şampiyonluk. Bu hedef doğrultusunda hareket edeceğiz. Geçen sezondan kalan futbolculardan bir liste yaptık. Kalanların ardından transfer politikası gerçekleştirdik. Bu politika, kadromuzun önümüzdeki sezon yüzde 70 ile devam etme yönündedir. Beklenen, özlenen Kocaelispor sahada olacak” dedi.

“UZUN YILLAR HİZMET EDECEKLER”

“Alt yapımızda çok kıymetli oyuncular. Sezon başından 1 hafta önce tesiste gençlerimizi topladık. Çoğunu tanıyordum. Elimizde 9 potansiyelli futbolcu var. İçlerinden Süper Lig’de oynayacaklar da var. İnanıyorum ki bu gençlerimiz uzun yıllar Kocaelispor’a hizmet edecektir. Transferde ne kadar hassassak alt yapıdan aldığımız futbolcularla ilgili de hassas davrandık.”

3 MAÇ DERİNCE’DE

“Kızılcahamam’da maç ortamında görmek için Adıyaman maçında sadece gençlerimizi görmek istedik. Verimli bir maç oldu. Skordan ziyade oyuncuların performanslarıydı. Bu maçın ardından 10 gencimizi kadromuza kattık. Kızılcahamam’da efor yükselttik ve bu süreçte takım birlikteliği, uyumunu sağladık. Bu uyum da sahaya yansıdı. Takım olarak kimlik değiştiriyoruz. Bolu’da ne yapılmasını istediysek futbolcular da buna riayet gösterdi. Takımdan çok umutluyum. Taraftarımızdan destek istiyoruz. 2 ya da 3 maç Derince’de oynayacağız. Ardından stadımıza geçeceğiz.”

KADROMUZ YETERLİ

Genç çalıştırıcı,” Daha önceki basın toplantısında ne kadar üzüldüğümü ifade ettim. 37 yaşımdayım… 87 yaşıma da gelsem o günü unutamam. Ben 1.6 puan ortalama yakaladım ve elimden gelen her şeyi yaptım. Düştüğümüz yerden kalkmasını biliriz. Derince’de oynamak dezavantaj. Mazeret değil, şartlar ne olursa olsun en iyi oyunu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Kadromuz şu anda yeterli. İzleyenlere keyif veren bir takım olacağımıza inanıyorum “diye konuştu.

SAMED ALİ KARARI

“Samed Ali’nin takımda kalması benim kararım. Sorumlusu benim. Geçtiğimiz yıllardaki istatistiklerine baktığımızda ona yaklaşan bir futbolcu yok. Bence diğer takımlarda da böyle bir futbolcu yok. Transferleri oyun planımız dahilinde, ortak kanaatle yaptık. Denizalp’in asıl bölgesi sol ön ya da iç oyuncusu. Biz sol bek aradık. Bireysel olarak kendisi ile de konuştum. Gitmek ve oynamak istediğini ifade etti. Kiralık olarak Derince’ye gönderdik. Yetenekli bir futbolcu, inanıyorum ki Kocaelispor’a hizmetleri devam edecektir.”

OYUNCU SAYIMIZ YETERLİ

“Oyuncu sayımız yeterli. Kaleciler hariç 27 kişiyiz. Grup ve bireysel anlamda ideal bir rakam. Aramızda 2004-2005’li futbolcularımız da var. Elimizden geldiği kadar gençlerimize de şans vermek istiyoruz. Rakiplerin birçoğu bize savunma yapacak. Geçen sezon şampiyon olan takımlara baktım, Manisa’nın domine ettiği sezonda 9 maç 1-1 bitti. Kısacası lig zorlu geçecek.”

"SORUMLULUK BANA AİT"

Geçen sezon kırılma noktamız Erzurum maçıydı. Elimizdeki oyuncu grubu çok kısıtlıydı. Oradaki yenilgi özgüvenimizi düşürdü. Bu maçta 1 puan çok önemliydi. Bu sezon böyle olmayacak. Kocaelispor taraftarının özlediği oyun sahada olacak. Bu takımın başarısızlığında ise tüm sorumluluk bana ait olacak.

"ALPAY ÖZALAN’I HAYATIMDA TANIMIYORUM"

“Her teknik adam kendi ekibi ile çalışmak ister. Kolay bir iş değil. Herkesin bir görev tanımı var. Milletvekillerimizden Alpay Özalan ile daha önce ne konuşmuşluğumuz ne çay içmişliğimiz ne de tokalaşmamız var. Hayatımda hiç kendisini tanımadım. Hazarhan ciddi potansiyelli bir futbolcu. Üst liglerde de oynayabilir. Sol bekte alternatifimiz yoktu. Mehmet Sak’ı son tercih olarak değerlendirdik. 3 takımla Süper Lig’e yükseldi. İnanıyorum ki takımımız beklenen özlenen bir kimlikle mücadele edecektir. “

23 Ağu 2022 - 13:55 Kocaeli- Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.