DEVA Partisi'nde istifa depremi

DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanlığında istifa depremi yaşandı. İlçe Başkanı Çağrı Çakıcı ve yönetim kurulu, İl Başkanı Adem Koç’un tutum ve tavırları nedeni ile istifa ettiğini açıkladı

DEVA Partisi İzmit İlçe başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada hırs ve beklentilerin öne çıkmasından dolayı rahatsızlık yaşandığı belirtilirken istifa eden isimlerin ise parti üyeliklerinin devam edeceği kaydedildi.

TÜM GÜCÜMÜZ İLE ÇALIŞTIK”

İlçe yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “7 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirdiğimiz kongre sonrası oluşturduğumuz İzmit İle yönetimiyle Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın önderliğinde, parti tüzüğümüz doğrultusunda inandığımız değerler ile İzmit halkına hizmet edebilmek için tüm gücümüz ile gece gündüz çalıştık.

İSTİFAMIZI DUYURMAK İSTİYORUZ”

Bu iki yıllık süreç içerisinde parti tüzüğümüze uygun şekilde bir yönetim anlayışı sergileyerek çalışmalarımızı sürdürdük. İlçe yönetimi olarak parti tüzüğüne uygun çalışmamıza karşın aynı tavrın Kocaeli İl yönetimi tarafından sergilenmemesi, bu durumun değişmesi için yapmış olduğumuz girişimlerin sonuç vermemesi, demokrasi yerine yaptım oldu anlayışının hakim olması, istişarenin sözde olması, arzu ettiğimiz ve yola çıkarken son derece demokrat bulduğumuz parti tüzüğünün işletilmemesinden dolayı kurucusu olduğum Deva partisi İzmit İlçe Başkanlığından yönetim kurulu üyelerimizle beraber istifa ettiğimizi duyurmak istiyoruz.

KİŞİSEL HIRS VE BEKLENTİLER ÖNE ÇIKTI”

İlçe başkanı olarak yönetimim ile beraber demokrasi mücadelesi verirken, karşı çıktığımız siyasi anlayışın partimizde hakim olmaya başladığını, demokrasinin işletilmediğini, kişisel hırs ve beklentilerin öne çıktığını maalesef üzülerek gözlemledik ve yaşadık. Kabul etmediğimiz bu anlayış ile elimizden geldiğince mücadele ettik. Lakin başarılı olamadığımız gibi partimize gönül vermiş, demokrasiye inanmış teşkilat mensubu arkadaşlarımızın da küstürülmesi ve onların partiden uzaklaşması bizlerde derin bir hayal kırıklığı oluşturdu. Bu itibarla bahsettiğimiz bu olumsuz hususlar ile anılmak yerine temiz ve doğru kalabilmek adına partimize üye olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

28 Ağu 2022 - 13:45 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.