YEŞİLAY KOCAELİ SAHADA

Yeşilay Kocaeli Şubesi, basın ve STK'larla kahvaltıda buluştu.

YEŞİLAY KOCAELİ SAHADA
YEŞİLAY KOCAELİ SAHADA
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Yeşilay Kocaeli Şubesi yapmış olduğu çalışmaları STK ve Basınla paylaştı. " Yeşilay Elçileri Sahada" başlığı altında buluşan yönetim çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

YEŞİLAY KOCAELİ SAHADA

Yeşilay Kocaeli Şube  Başkanı Salih Işık toplantıda  bir konuşma yaparak STK'lara ve basına katılımlarından dolayı teşekkür etti. Toplantıya Şenol Tiryaki Deniz Feneri Derneği, Hasan Efe Leyla Atakan İlk Okulu, Nadire Topcu  Derince Cumhuriyet İlk Okulu, Mustafa Yaltırak Araştırma ve Kültür Vakfı, Zeynel Abidin Kazanç Sefa Vakfı, Mustafa Özen Veren el derneği, Resul Emir Şeker, Yasin Kaplan Tügva Vakfı, M.Hanifi Akbulut Gönüllü Kültür, Adnan Şenyurt Gökkuşağı Derneği, Abdullah Binbay Ayışığı Derneği, İsmail Taş Hacı Bektaşi Orta Okulu, Celal Güreşen Amatör Sporları Fed., Feyza Karaboğa, Süleyman Durak Gazeteci, Ali Küçükkeskin Kihmed ve basın mensupları katıldı. 

Yeşilay Kocaeli Şube Başkanı Salih Işık Konuşmasında şu sözlere  yer verdi; " Küresel sistemin bazen açık bazen gizli desteklediği (sigara, alkol, uyuşturucu, kumar, teknoloji) bağımlılıklarla mücadelemiz; sağlımızı, eğitim, sağlık, ekonomi, hukuk, emniyet sistemimizi, aile-nüfus yapımızı vb hayatımızı sağlıklı bir şekilde sürdürülebilir olmasını korumaya yönelik bir direniştir aynı zamanda.(Bu arada şunu ifade edelim ki mücadelemiz kişisel değil sistemseldir yani sigara içenlerin bizzat kendisi değil sigara endüstrisiyledir, uyuşturucu kullananın kendisi değil üreticisi, satıcısı, pazarlayıcısı, reklamcısıdır. Kullanıcıları zararlı alışkanlıklardan koruma çalışması ayrı bir başlıktır.)

1920 yılında kurulan Yeşilay 120 ulusal şube, 95 uluslar arası şube, 110 Yedam ve yerel Yeşilay spor kulüpleri aracılığıyla hizmetlerini sürdürmektedir.

Bağımlılıkla mücadele farkındalığı hayatın her alanında devam ettiği gibi okullarda da Yeşilay’dan eğitim almış Formatör ve Uygulayıcı eğitimcilerle; sağlıklı yaşam ve(tütün, alkol, uyuşturucu, kumar, teknoloji bağımlılığı) bağımlılıkla mücadele eğitimleri verilmektedir. Eğitimler anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise-üniversite ve ebeveyn olmak üzere her yaş grubuna uygun verilmektedir. (Kocaeli’nde 890 rehber öğretmenimiz bu eğitimleri almıştır)

Okullarda aynı zamanda Benim Kulübüm Yeşilay, Münazara Yarışmaları, Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek edebi ve görsel yarışmalar düzenlenmekte. Yeşilay Haftasında daha yoğun afiş ve broşür dağıtımı yapılmakta.

Kocaeli Üniversitemizde Genç Yeşilay kuruldu. Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinde de kurma çalışmamız devam ediyor.

YEŞİLAY KOCAELİSPOR KURULDU

Bağımlılıkla mücadelenin bir başka ayağı gençlik ve spor alanında daha etkin çalışmalar yapmak için Kocaeli Yeşilay Spor’da kuruldu.

Şube eğitim salonumuzda bir yandan Yetişkin eğitimleri yapılırken Esnafa yönelik Yeşilay Elçileri, gençlere yönelik Yeşil Sahne çalışmaları uygulama aşamasına gelindi.

Kocaeli Büyükşehir – Kocaeli Kent Konseyi Yerel Destekleme Projesi kapsamında Kocaeli Yeşilay Spor olarak “Spor Yap Bağımsız Kal” projemiz çerçevesinde;

1.      Proje Açılış Toplantısı

2.      Doğa Yürüyüşü ve Temiz Çevre Etkinliği

3.      TBM Eğitimi

4.      Yeşil Sahne Söyleyişi Etkinliği

5.      Farkındalık Amaçlı Bisiklet Turu

6.      Masa Tenisi Eğitimi ve Turnuvası

7.      Proje kapanış etkinliği- piknik organizasyonu

ve Yeşilay Kocaeli Şubesi olarak ‘Yeşilay Elçileri Sahada” projemiz çerçevesinde;

1.      Proje Ekibinin Kurulması ve Koordinasyonun Sağlanması

2.      Yeşilay Elçileri Saha Hazırlık ve Uygulama Çalışmaları (Gönüllü, İşbirliği, Görünürlük Çalışmaları)

3.      Yeşilay Elçileri Saha Uygulamalarına Başlanması (Tanışma ziyaretleri, Motivasyon paylaşımları, Takip ziyaretleri, Seminer ve eğitimler

4.      İl Tanıtım Seminerlerinin Verilmesi

5.      Sosyokültürel Faaliyetler (Kocaeli Tanıtım Gezileri)

6.      Doğada Rehabilitasyon Kamp Faaliyetleri

7.      Her Aşamada Tanıtım ve Görünürlük Faaliyetleri

 Yeşilay Çalışmaları; Önleyici hizmetler (Yeşilay ve Şubeleri). Danışma hizmetleri (Yedam), Rehabilitasyon hizmetleri (Yedam ve Spor Kulüpleri) Kamplar şeklindedir.

**Önleyici hizmetler (Yeşilay)

https://www.yesilay.org.tr/tr/Anasayfa

https://www.yesilay.org.tr/tr/yayinlar Dergi - Kitap

https://www.addicta.com.tr/ADDICTA: Türkiye Bağımlılık Dergisi/ İngilizce

https://tbm.org.tr/Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı

https://obm.org.tr/ Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı https://uzaktanegitim.yesilay.org.tr/yesilay/eep/pdefault.aspxUzaktan Eğitim Portalı

https://yesilayhaftasi.org/ogrenciler-icin-yesilay-haftasi/Yeşilay Haftası

**Danışma hizmetleri (Yedam)

https://yedam.org.tr/

https://birakabilirsin.org/

**Rehabilitasyon hizmetleri (Spor Kulüpleri) Kamplar

**Benim Kulübüm Yeşilay, Yetişkin Eğitim Programı, Gönüllü Eğitimi

**Youtube, facebook, instagram, twitter sosyal medya hesaplarımızdan da farkındalık çalışmaları yapılmaktadır.

Şunu unutmayalım bu mücadelede devlet olmazsa olmazdır. Devlet, üniversite, sivil toplum, medya, çalışanıyla işvereniyle iş dünyası, spor dünyası, magazin dünyası, sosyal medya mecralarıvb bu mücadele birbirimize destek olmak, işlerimizi kolaylaştırmak üzere kesinlikle aktif bir şekilde yer almalıdır. Hepimiz bir bütünün parçasıyız ve aynı gemideyiz. O canavar bugün değilse yarın kapımızı her an çalabilir. Bağımlılık içimize yerleşmek için yeter ki bir boşluk bulmasın!

Kahvaltının ardından STK'ları ve basının bilgilendirmesinden sonra hatıra fotoğrafı çektirildi ve toplantı sona erdi. 

29 Ağu 2022 - 14:05 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.