“Şehir Hastanesi’nin açılışı nefes kadar yakın”

KOTO Ağustos ayı meclis toplantısında Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilgili sunum gerçekleştiren Kocaeli Şehir Hastanesi İşletme Direktörü Osman Citti, “Açılış bir nefes kadar yakın. Bana kalırsa ben bugün bile açmak isterim” dedi

“Şehir Hastanesi’nin açılışı nefes kadar yakın”
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) Ağustos ayı meclis toplantısı bugün oda binasında bulunan Burhan Kasım Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Akın Doğan’ın başkanlık yaptığı meclis toplantısına, yönetim kurulu üyeleri ile oda üyeleri katılım sağladı. Meclis toplantısı öncesi Kocaeli Şehir Hastanesi İşletme Direktörü Osman Citti, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin son durumu ile alakalı bir sunum gerçekleştirdi. 

“SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 

Citti; Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılışına kısa bir zaman kaldığını belirterek, “Açılış bir nefes kadar yakın. 8 salonumuzun işlemleri bitti. Bana kalırsa ben bugün bile açmak isterim. Hastanemiz 5 ayrı yerleşkeden oluşuyor. 63 adet ameliyathane salonumuz bulunuyor. Hastanemizde toplam 303 poliklinik olacak. 2649 araçlık bir otoparkımız olacak. Araç sayısıyla ilgili bir B planımız var. Kocaeli Şehir Hasatanesi Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllü bir proje. Ödüllü olmasının sebebi ise hasta ve hasta yakınlarının hastanede erişebilecekleri noktaya kolay bir şekildeerişme imkanı bulacak. Hastanemizde ticari alan bölümü olacak. Toplamda 61 adet ticari alan olacak. Şu an tamamen ya da kısmi olarak taşınacak hastanelerin kapasitesi belli değil. Sağlık Bakanlığı’ndan hangi hastanenin hangi kapasitede taşınacağı bilgisi tam olarak gelmiş değil. Şehir Hastanesi açısından baktığımızda sağlık turizmi açısından da çalışmalarımız var. Bu da Kocaeli’ye ayrı bir değer katacaktır” ifadelerini kullandı.

“DERSİMİ ALDIM” 

Sunumun ardından konuyla ilgili söz alan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Devasa bir yatırım. Bu yatırım için teşekkür ediyoruz. Yollar ve otoparklarla ilgili ise zamanla bölgenin kentsel dönüşümünü hızlandıracaktır. Bizim iş insanlarımız, sizin yatırımlarınıza nasıl talepte bulunacak. Bizim için asıl önemli olan konu bu. Hastanede bulunan ticari alanlar nasıl değerlendirilecek” ifadelerini kullandı. Citti, “Eylül ayının ikinci ya da üçüncü haftasında ihale süreçleri başlayacak. Tüm Türkiye’ye açık olacak bir ihale” dedi. Meclis Başkanı Akın Doğan ise, “İhale konusunda Kocaelili şirketlerin bir pozitif ayrımcılığı olacak mı?” sorusunu yöneltti. Citt, “Bu konuyla ilgili dersimi aldım ve gerekli detayları yetkililere ileteceğim. Bu konudaki hassasiyeti de anlıyorum” ifadelerini kullandı. 

KOCAELİ MODEL FABRİKA OYLANDI 

Citti’nin sunumunun ardından meclis toplantısına geçildi. KOTO Başkanı Necmi Bulut aylık faaliyet raporunu sundu. Aylık faaliyet raporunun ardından Temmuz ayı mizan raporu görüşülerek onaya sunuldu. Mecliste, Körfez Ticaret Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası işbirliğinde Kocaeli Model Fabrika A.Ş.’ye oda olarak ortak olunması ve 500 bin liralık bütçe ayrılması maddesi onaya sunularak kabul edildi.

31 Ağu 2022 - 13:42 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.