Uygunluk belgesi oda binasından alınacak

İlimizde yaklaşık 12 bin öğrenciyi taşıyacak olan servis araçlarının uygunluk belgesi oda binasından alınabilecek

Yeni eğitim öğretim dönemi, 73 bin birinci sınıf öğrencisi için başladı. Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Şenol İkizek, yeni dönemde hizmet verecek servis araçlarının uygunluğuyla alakalı açıklama yaptı. Araçların trafiğe çıkabilmesi için 15 yaşından küçük olması gerektiğini belirten İkizek, ygunluk belgesinin odadan alınabileceğini söyledi.

UYGUNLUK BELGESİ ODADAN ALINACAK’

Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Şenol İkizek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Okul taşıtı olmayan araçlar uygunluk belgesi alarak geçen yıl alına karara binaen bu yılda okul servisi yapabilecek. Okul yaşı yine geçen yılki gibi 15’tir. Uygunluk belgesi almak isteyenler kamera dur tabelası ve okul taşıtı yazısı aracında hazır olması gerekiyor. Araçlarda kesinlikle cam filmi olmaması lazım uygunluk verilebilmesi için uygunlukları oda şubelerimizden alabilirsiniz. 16’lık araç için 400 TL, 27’lik araç için 500 TL, 46’lık araç için 750 TL” ifadelerini kullandı.

GELİP HESAP SORUN’

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya üyelerden yorum da geldi. Uygunluk belgesinin geçtiğimiz yıl ücretsiz olduğunu ifade eden üyelere cevap veren Başkan İkizek, “Geçen yıllarda odanın masraflarını şirketler karşılıyordu ve esnaf eziliyordu şu an tüm masrafları oda karşılıyor ve firmalara karşı odanın boynu bükük değil korsan yapan tüm firmaların arabası bağlanıyor. Bu oda esnafın, odanıza sahip çıkacaksınız; gelip hesabı kitabı soracaksınız” dedi.

05 Eyl 2022 - 10:51 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.