İBRAHİM KARAOSMANOĞLU “MECLİS GEREKENİ YAPACAKTIR”

Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ay meclis toplantısında İzmit sahiline 40 bin metreküp dolgu yaptırılıp ardından da cami yaptırılması projesinin oy çokluğuyla kabul edilmesi kararını değerlendiren önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bana da fikrimi sorarlarsa tabi ki de bir şeyler söylerim” dedi

2018 yılından Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Kocaeli’de hayatını kaybeden yakın arkadaşı Nebi Güdük'ün cenaze namazına katılmış, namazın ardından döneminin Büyükşehir Belediye   Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na hitaben, “Kocaeli’ye yakışır  bir cami yapamadın” demişti. 

“ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Yaşanan olaylardan sonra yeniden Kocaeli’de gelerek miting yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnşallah Kocaeli’ne yakışır bir cami inşa edeceğiz. Kocaeli’de bu ihtişam yakışır büyük bir cami yok. Burada sayın belediye başkanının işi çabuk tutması lazım, hızla adım atmamız lazım. Zaman kaybına tahammülümüz yok” çıkışında bulunmuştu.

“KAMUOYU TARTIŞSIN”

Projeye destek verdiklerini ancak yer seçiminin doğru olmadığını belirten İYİ Partililer, yer tespiti ve kent kamuoyunun tartışması için maddenin komisyona iade edilmesini istedi. İYİ Parti Meclis üyesi Nurettin Bulut önergenin ardından teknik olarak zemin hakkında bilgi verdi. Cami proje fikrinin güzel olduğunu söyleyen Bulut, “Bizim önerimiz STK ve odalarla detaylı tartışılmasını istiyoruz” dedi.

CHP DOLGUNUN MALİYETİNİ SORDU

Komisyonda cami ve dolgu projesi ile ilgili bilgi aldıklarını söyleyen CHP Meclis üyesi Orhan Tanış, “Bu tür eserler yapılabilir. Vatandaşların ihtiyacı varsa daha büyük camiler de yapılabilir. Kente değer katan eserler olabilir. Kalıcı eserler bunlar elbette. Bu tür eserlerde bu öncelikle kamuoyuna açıklanmalı ve kamuoyu tartışmalı. Buradan da ortak bir akıl çıkar. 40 bin metreküp dolgu alanı olacak. Dolgu sadece 80 milyonluk bir maliyet getiriyor” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİ YAPILMASI GAYET DOĞAL”

Meclisten karar çıktığında bu kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gidileceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bakanlığın dolguya karar verip vermeyeceğini bilmiyoruz. Bahsettiğimiz alan 1994 yılında dolgu imar planı yapılmış. Salim Dervişoğlu’nun altındaki tüm alanlar dolgu alanıyken bu konuda tek söz söylememeniz dikkatimi çekiyor. Geçmişte yapılmışsa şimdi de yapılması gayet doğal. Büyükşehir Belediyesi bunu yapmayacak. Büyükşehir’in bütçesinden çıkmayacak. Vatandaşlar yapacak. Ortada bir proje yok. Burada dolgu yapacağız. Vatandaş belki burada yapılmasını istemeyecektir” şeklinde konuştu.

“MECLİS GEREKENİ YAPACAKTIR”

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Projeyi görmeden bir şey diyemem, orada bir meclis var ve gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum. Bana da fikrimi sorarlarsa tabi ki de bir şeyler söylerim. Nasıl bir proje yapılacak inanın bilmiyorum, bir cami yapılması gerekiyor mu bunların hepsini zaten meclis araştırır, düşünür ve en doğru kararı verir. Tabii yine dediğim gibi nasıl bir proje yapılacağına vakıf değilim” ifadelerini kullandı.

18 Eyl 2022 - 12:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.