Erzurumlulardan eğitime 360 bin TL'lik dev destek

Erzurum Dernekler Federasyonu dernek yöneticileri ve Erzurumlu iş insanlarının katkılarıyla ilimizde eğitime 360 bin TL'lik destek vereceklerini yaptıkları program ile duyurdu.

Erzurumlulardan eğitime 360 bin TL'lik dev destek
Erzurumlulardan eğitime 360 bin TL'lik dev destek
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Erzurum Dernekler Federasyonu dernek yöneticileri ve iş insanları eğitime 360 bin TL'lik destek vereceklerimi açıkladı. Düzenlenen Eğitim Yöneticileri ile Tanışma Programı, Vali Seddar Yavuz ‘un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Erzurum Dernekler Federasyonunda düzenlenen programa, Kocaeli  Valisi Seddar Yavuz’un yanısıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu  Başkanı Tekin Dursun, eğitim kurumlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Erzurumlulardan eğitime 360 bin TL'lik dev destek

"ERZURUM ÖNEMLİ  BİR KİLOMETRE TAŞI"

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın konuşmalarının ardından herkesi saygı ve sevgi ile selamlayarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmada? “Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Erzurumluların Kocaeli’de olmalarından  büyük mutluluk duyuyorum. Hepinizin bildiği gibi aslında Anadolu’da başlayan diriliş ve kıyamımızın en değerli şehirlerinden bir tanesi hiç şüphesiz Erzurum’dur. Türk kültür ve tarihini bilenler Erzurum’un Anadolu’ya yerleşmemizin, Anadolu’da kökleşmemizin en önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu bilirler. O yüzden Erzurumlu olmak aynı zamanda tarihimize sahip çıkmak demektir. Birlik ve beraberliğimizin inşasının en önemli şehirlerinden bir tanesi demektir. Nitekim 19 Mayıs  1919’da başlayan sefere bakarsanız yine Erzurum’un önemli bir kilometre taşı olduğunu görürsünüz.

Erzurumlulardan eğitime 360 bin TL'lik dev destek

" KOCAELİ'DE OLMANIZDAN ÇOK MUTLUYUZ"

Amasya’nın, Sivas’ın ve Erzurum’un tesadüfen seçilmediğini genç kuşaklara bir kez daha anlatmamız gerekir. Biz hep bu konuları konuşur, anlatırız ama neden niçin sorularını çok sormayız. Neden Amasya, neden Sivas, neden Erzurum? Neden başka bir taraf değil de oralar. Dolayısıyla oraya baktığınızda bile başka bir anlam ifade eder. O açıdan da sizleri dünden bugüne bu ülkenin birliğine ve beraberliğine kardeşliğine, hür ve bağımsız yaşamasına olan katkınız her türlü takdir ve değerin üzerindedir. Bu yüzden sizleri çok seviyoruz. Sizlerin Kocaeli’de olmanızdan çok mutluyuz. Çünkü bir şehrin kültürünün devam etmesi, dokusunun bozulmaması, sosyal ve beşeri hayatına katkı sunması bakımından sizlerin Kocaeli’de olması ayrı bir değer bu şehir için. Çünkü göçler aynı zamanda bir şehrin dokusunu değiştirir. Aynı zamanda sahip olduğu değerleri başka bir noktaya taşır. Bazen bu taşıma olumlu olur, bazen de olumsuz olur. Nitekim yoğun göç alan şehirlere baktığımızda bunun ne anlama geldiğini aşağı yukarı görmemiz mümkün olur. O açıdan sizlerin burada olmasını da  bu şehrin Valisi olarak çok önemsiyorum. Diğer taraftan çok sayıda yetişmiş insan gücü olan bir şehir Erzurum. Bugün özellikle bizim mesleğimizde, ticarette, sanayide, eğitimde, kültürde  son derece yetişmiş insanları mevcut.

Erzurumlulardan eğitime 360 bin TL'lik dev destek

"BİRLİKTE ÇALIŞMAKTAN ONUR DUYUYORUZ"

Bir şehri yücelten şey evlatlarıdır, hizmetleridir, ortaya koyduğu ürünler ve değerlerdir. Hem şehrimize, hem üniversitemize, hem sizlere değer katan çok kıymetli Rektörümüz de burada. Kendisi ülkemizde ve de dünyada tanınmış büyük bir bilim adamı ve hepimizin onur ve gurur duyduğu bir hocamızdır. Bu yönüyle birlikte çalışmaktan ayrıca onur duyuyoruz.  Kocaeli kurumsal kapasitesi çok yüksek bir şehir. Valiliğiyle, Büyükşehir Belediyesiyle, Rektörlüğüyle, diğer kurum ve kuruluşlarıyla, sanayicisiyle çok özel hizmetler yürüttük. Şu anda da hepinizin bildiği gibi aslında ülkemizin ne  kadar övündüğü proje, fikir, teknoloji varsa bunlar bir şekilde bu şehirden çıkıyor. O açıdan bu şehirle ne kadar gurur duysak azdır ve sizlerin bunda katkısı çok büyük. Kapımız, gönlümüz hepinize açık. Eğitim için bırakın yardım etmeyi bir tuğla bile alıp gelseniz sizi alnınızdan öperim. O yüzden kıymetli Federasyon Başkanımızı, katkı sunan tüm hayırseverlerimizi böylesine alicenap ve güzel bir faaliyetten ötürü bizi bir araya getirdiği için tebrik ediyorum. Allah hayırlarınızı kabul etsin. Hepinize saygılar sunuyorum. Kıymetli Federasyon Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun” diyen Vali Yavuz, eğitim kurumlarının yöneticilerine işlerinde kolaylıklar diledi.

Erzurumlulardan eğitime 360 bin TL'lik dev destek

300 BİN TL'Sİ BURS

Federasyon yönetim kurulu üyeleri ile Erzurumlu iş insanlarının katkılarıyla Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonunca oluşturulan 360 Bin TL’lik bütçenin 300 Bin TL’si burs olarak üniversite öğrencilerine verilecek olup, kalan 60 Bin TL’nin bağış olarak verilmesi için 12 ilçeden belirlenen 60 okul arasından 20 okulun tespit edilmesi için çekiliş yapıldı.

Erzurumlulardan eğitime 360 bin TL'lik dev destek

29 Eyl 2022 - 15:27 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.