Yenilmiş ilçe başkanı olmak acı veriyor olmalı

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney’in İzmit Belediye Bşakanı Fatma Kaplan Hürriyet ile ilgili kullandığı, “Boş lafları bırakıp, artık iş yapın” ifadelerine cevap veren CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, “Gün geçtikçe AKP’nin İzmit’te yenilmiş İlçe Başkanı olmak daha çok acı veriyor olmalı” dedi

Uzun süredir kent gündeminden düşmeyen İzmit Belediyesi’nin hizmet araç alımı için talep ettiği taşıt kredi yetkisi İzmit Belediyesi Olağanüstü meclisinde oy çokluğu ile kabul edilmişti. Yetkiyi alan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, dün araç alım sürecinin nasıl işleyeceğine dair basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulunmuştu. Dün gerçekleştirilen toplantının ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e cevap veren AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, “Kredi yetkisi aldığı halde hala konuşmaya devam ediyor. Boş lafları bırakıp, artık iş yapın” ifadelerini kullanmıştı. 

“ÇOK ACI VERİYOR OLMALI” 

Güney’e cevap, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’dan geldi. Çakar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, bir lütufmuş gibi halka yansıttığı kredi yetkisi konusunda, gazete manşetlerinden seslenmiş. ‘Boş lafları bırakıp, artık iş yapın.’ Düşersiniz, bir yerinizi incitirsiniz ama o an acı hissetmezsiniz. Aradan zaman geçtikçe, acı yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başlar. AKP İzmit İlçe Başkanı, işte tam da bu psikolojide. Gün geçtikçe, AKP’nin İzmit’te yenilmiş İlçe Başkanı olmak daha çok acı veriyor olmalı. Bu acısının hıncını da mecliste ki tavırları ile alıyorlar. Bunun sonucunda halka kestikleri faturanın boyutunu önemseyen bir aklıselim yok.

“ARAÇLARIN DEĞERİ 3 KATINA ÇIKTI”

2 yıldır, mücadele ettiğimiz satın alınacak araçların değeri, tam üç katına çıkmış. Merkez Bankası’nın ‘indirdim’ dediği faiz oranları ayyuka çıkmış. Halka kestiğiniz fatura, verdiğiniz cezanın maliyetini araçların alımı sonrası açıklayacağız. Sayıştay Raporu’na göre Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temini Montaj ve İşletmeye Alma İşleri'nin de müteahhitlere ilana çıkmadan, kimseye duyurulmadan özel davetle verildiği tespit edilmiş. Vergi borçları sürekli silinen ve geçiş garantili otoyol, köprü, hasta garantili hastane inşaatlarını verdiğiniz beşli çetenin devleti uğrattığı zararı görmezden geleceksiniz, ‘Fethiye Caddesi’ndeki zarar ne olacak?’ senaryosu ile algı yaratacaksınız.

“FETÖ DUYGUSALLIĞI”

‘Boş lafları bırakın’ iddiasındaki AKP İzmit İlçe Başkanı’na anlayacağı dilden, kısa ve öz cevap veriyorum. Biz, gözlerimizdeki ışıltı ile ekonomi yönetenlerden değiliz. İzmit sevdası ile her anını hizmete ayıran ve hizmeti siyasetin önünde tutan yapımız ile sizi biraz daha rahatsız etmeye devam edeceğiz. ‘Bizim derdimiz bağcı dövmek değil, üzüm yemek. Ama maalesef karşımızda yüzünde maskeyle dolaşan bir anlayış var’ cümleniz ise, Fetö duygusallığı içerisinde övgüler düzen bir siyasi anlayışın, birden nasıl bir Fetö düşmanı olduğu konusunu akla getirmekte. Alın size maske. 15 Temmuz öncesi ilişkiler ve açıklamalar ile sonrasındaki açıklamalarınız, maskeleme konusundaki tecrübenizin izahatı değil midir?”

30 Eyl 2022 - 09:51 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.