Bulut: Hizmet etmek istiyoruz

KOTO seçimleri öncesi seçim çalışmalarını değerlendiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, “KOTO’nun sahibi KOTO’nun üyeleridir. Hiçbir kuruma, siyasi görüşe hizmet etmeden KOTO’da üyelerimize hizmet etmek istiyoruz” dedi

Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) 8 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan seçimleri öncesi mavi listeden seçimlere girecek KOTO Başkanı Necmi Bulut, seçim çalışmalarını ve projelerini değerlendirdiği bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Lastik-İş Sosyal Tesisleri’nde bugün gerçekleştirilen toplantıya KOTO yönetimi ve üyeleri katılırken, Başkan Bulut’un mevcut yönetiminde bulunan 66 meclis üyesinden sadece 8’i listede yer almadı. Yeni komitelerle birlikte ise toplam 17 yeni isim meclis üyesi olmak için yarışacak. 

“32 KOMİTEYE İHTYAÇ VAR” 

Toplantıda konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “KOTO senin sesin diyerek çıktığımız yolda yeni üyelerimize bize güç verecek. Geçen dönem seçim çalışması yaparken bir ricam olmuştu. Kimsenin eksikleri bizi ilgilendirmez sizin artılarınız yetecek demiştim. O gün tüm komitelerde seçimi kazandık. Sizin artılarınız bu seçimi kazanmaya da yeter. Kimseyle tartışmadan sükunetinizi muhafaza etmenizi diliyorum. Geçmiş dönem verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu hissediyoruz. KOTO’da daha huzurlu daha rahat hizmet vermek için 32 komiteye ihtiyaç var. İnşallah bu dönem diğer eksiklikleri kapatırız. Yeni ticaret alanlarının oluşturulması var olanların yenilenmesi gerekiyor. İş dünyasında dijital dönüşümü önceliğe aldık. Enerji kaynakları, ulaşım sıkıntı yeni enerji kaynakları bulmaya zorluyor. Güneş enerjisi başta olmak üzere bu teknolojilerin tanıtılması konusunda çaba göstereceğiz. Üyelerimizin sürecine destek sağlamak istiyoruz. 

“SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI” 

Hammadde tedariği konusunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Modern fabrikanın fiziki olarak hayata geçmesi için çalışmalara devam ediyoruz. Model fabrika için yürütülen çalışmalara hızla destek veriyoruz. Yabancı öğrencilerin ticaret elçisi olmasını sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Adayı Bulut, “Kocaeli Üniversitesi ile yaptığımız protokol ile yabancı öğrenciler yeni imkanlar sağlayacak. Fuarları kentimizde düzenlemek üzere Kocaeli Fuarcılık A.Ş.’yi kurduk. Böylece Kocaeli’de düzenlenecek olan fuarlarda Kocaeli firmalarında pozitif avantaj sağlanacak. Dünya pazarlarını üyelerimiz ile buluşturacağız. Önümüzdeki sene üzerinde duracağımız başlıca konular bunlar. Yine geçen toplantıda söyledim. Sanayi ile ilgili sözlerim yanlış anlaşıldı.  Sanayide sundurmaları dahi iş yerlerine dahil ederek çalışan arkadaşlar var. Oradan en az 2-3 yeni sanayi çıkabilir. Kaldırılması yönünde demiyorum. Sadece onların önünün açılması yer gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum. Fevziye Camii’nden sonra alkollü mekanların da etkisi ile o bölge kullanılmaz durumda. Onlara bir eğlence OSB yeri gösterip çarşıyı açık bir AVM haline getirebiliriz diye düşünüyorum. 

“AĞIR SANAYİYE DOYDUK” 

Kocaeli’nin artık ağır sanayiyi de doyduğunu düşünüyorum. Turizm üzerine yoğunlaşmak gerekiyor. İstanbul 1 saatlik mesafede. İnsanlar tatillerini burada yapabilir. İstanbul’a kaptırdıklarımızın bir kısmını da bu sayede geri alabiliriz. Bugüne kadar KOTO’da 6 senedir başkan olarak görev yapıyorum. Kapımızı asla kimseye kapatmadık. En keyif aldığımız anlar ne ihtiyaç duyuyorsa onunda birlikte o kapıyı çalmak olmuştur. Hiçbir kurumu endi şahsi işimiz için çağırmadık. KOTO’nun sahibi KOTO’nun üyeleridir. Sadece üyeden talep ederek yola çıktık. Bugün burada beraberiz. Bu birlik beraberlik içerisinde hiçbir siyasete, kuruma kuruluşa KOTO’yu muhtaç etmeden hizmet etmek istiyoruz. Amacımız, yönetmek değil hizmet etmek. Kocaeli ağır sanayiye doydu. Turizmin üzerine gitmemiz lazım. Bunun için bir şirket kurduk. İstanbul bize çok yakın ve buraya gelmeleri katkı saplar. İstanbul’a kaptırdıklarımızı geri alabiliriz. Biz yönetim süremiz boyunca kapımızı kimseye kapatmadık. Her neye ihtiyaç duyuyorsa onunla ilgili makamın kapsısını çaldık. Şahsi çıkar gütmedik üyelerimiz için koşturduk. Hiçbir kuruma şahsi çıkarlar için gitmedik. KOTO’nun sahibi KOTO’nun üyeleridir. Hiçbir kuruma, siyasi görüşe hizmet etmeden KOTO’da üyelerimize hizmet etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

01 Eki 2022 - 13:12 Kocaeli- Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.